Hlavní obsah

Porodní bolesti mohou prožít i muži

Novinky, jky

Muži mohou díky novému zařízení okusit, jak ženy vnímají porod. Jednoduchá a přitom docela základní otázka je přitom nasnadě - proč by to proboha dělali? Někteří z budoucích čínských otců zřejmě chtějí udělat radost svým partnerkám a hrdinně tak podstupují něco, čím si budou muset projít i ony. Někomu to přijde romantické, jiným hloupé - vyberte si sami.

V čínské porodnici si porodní bolesti mohou vyzkoušet i budoucí otcovéVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Pánové, pokud máte obavy, že vás po dočtení tohoto článku bude vaše manželka či přítelkyně hnát jako pokusné králíky na porodní postel, můžete zůstat v klidu. Tedy alespoň zatím. Zařízení totiž spustili dostatečně daleko od naší vlasti – v porodnici Aima, která leží v provincii Šan-tung na východě Číny.

Zařízení se rozhodli v porodnici spustit poté, co si mnoho novopečených matek stěžovalo na to, že se jim od jejich partnerů nedostává dostatek pochopení pro to, čím si prošly. Dvakrát týdně tak nyní v porodnici spouštějí zařízení, které je mužům připevněno nad oblast břicha. Posléze do těla vysílají elektrické výboje, které trvají po dobu pěti minut. Sestřičky přitom postupně zvyšují intenzitu výbojů na škále od jedné do deseti.

„Cítil jsem se, jakoby mi srdce a plíce něco trhalo,” popsal své pocity S'-ling Sung, který se snaží o dítě se svou přítelkyní. Dokázal se dostat na sedmou úroveň výbojů, poté už jen zděšeně mával na sestřičku, aby elektrické šoky ukončila. A mnoho dalších mužů se vůbec tak daleko nedokázalo dostat.

Ženy prý trpí i tak více

Ač se většina ze stovky mužů, kteří zatím nepříjemný zážitek podstoupili, připravuje na otcovství, někteří z nich pouze hledají adrenalinové zážitky a toto vnímají jako jeden z nich. Navzdory tomu, že většina mužů při procesu trpěla opravdu velkou bolestí, sestřička tvrdila, že to je ve skutečnosti ještě velmi slabá bolest v porovnání s tím, čím si ženy při porodu procházejí.

Našli se však i takoví odvážlivci, jako třeba Ťien-lung Wu, kteří zvládli bolest ovládnout až do samotné desáté úrovně. A ač zřejmě nebude u porodu své manželky, protože něco takového v Číně nebývá obvyklé a spíše je to přímo zakázané, zřejmě si aspoň o něco lépe zvládne představit, jaké chvíle asi jeho žena prožívá...

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám