Hlavní obsah

Cesta k osobnímu bankrotu: Tři čtvrtě miliónu korun za večeři pro čtyři

Novinky, jky

Američanům se blíží Den díkůvzdání. Už ve čtvrtek 27. listopadu zasednou ke stolům a zakrojí své nože do čerstvě upečených krocanů. Náklady na tento den pozvolna stoupají. Pro rodinu se zvýšily z průměrných 35 dolarů v roce 2002 na dnešních 50 dolarů. To ovšem neznamená, že nelze utratit i tisíckrát více, než bylo na důstojný večer třeba v roce 2002.

Foto: Old Homestead Steakhouse

Pro žaludek nekončící ráj, pro peněženku temnotemný horor...

Článek

S vůbec nejdražší večeří na Den díkůvzdání přichází newyorská restaurace Old Homestead Steakhouse. Extravagantní zážitek vyjde čtyřčlennou rodinu na 35 000 dolarů, což je v přepočtu něco přes 780 000 korun. Tuto absolutně nesmyslnou sumu mají zájemci zaplatit za extravagantní devítichodové menu doplněné o několik dárečků.

Vzhledem k sumě, kterou majitelé restaurace za menu požadují, se dá očekávat, že půjde o opravdu velké hody. A také že ano. Základem bude samozřejmě bio krocan z farmy naplněný více než třemi kilogramy nádivky z mletého japonského hovězího Wagyu. Ve šťávě pak mlsné jazýčky neomylně najdou stopy výborného červeného vína Château Mouton Rothschild.

Ke krocanovi se bude podávat speciálně upravená máslová dýně ochucená černými lanýži a našlehané sladké brambory pokryté více než kilogramem kaviáru Royal Osetra 000. To vše pak hosté spláchnou dobrými víny, šampaňským a chybět nebude ani skotská.

Taneční lekce součástí 

Jako dárek pak čtveřice obdrží nejlepší místa ve slavnostním průvodu u příležitosti Dne díkuvzdání, voucher v hodnotě 6000 dolarů do obchodního domu Bloomingdale’s a taneční lekce ve studiu Freda Astaira. Proč taneční lekce? Aby se mohli gurmáni naučit populárnímu tanci z počátku 20. století, který nese název Turkey Trot.

„Uvědomujeme si, že je to opravdu extrémně drahé, ale Den díkuvzdání přichází pouze jednou za rok. A pokud si můžete dovolit utratit své peníze za tohle, tak je toho vážně hodně, za co můžete být ve svém životě vděční,“ uvedl spolumajitel restaurace Marc Sherry.

Reklama

Výběr článků

Načítám