Hlavní obsah

V Panerai si novými hodinkami připomněli spojení s italským námořnictvem

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Italská značka Officine Panerai, která své hodinky vyrábí ve švýcarském Neuchâtelu, dala novým modelem PAM 587 Marina Militare vzpomenout na historické spojení s italským námořnictvem. Tomu totiž dlouhá desetiletí dodávala hodinky.

Foto: Panerai (2x)

Radiomir 1940 Marina Militare PAM587

Článek

Pouzdro modelové řady 1940 svým tvarem a průměrem 47 milimetrů samozřejmě odkazuje na původní model pro námořnictvo. Je vyrobeno z oceli AISI 316L, která má zvýšenou odolnost proti korozi. Vodotěsnost má hodnotu 100 metrů.

Mezi nožičkami je vyryto označení modelu (PAM00587) a číslo pouzdra – hodinky totiž vzniknou v limitované sérii jednoho tisíce kusů. Dýnko je průhledné a odhaluje tak osvědčený in-house kalibr P.3000 s manuálním nátahem a třídenní rezervou chodu.

Model PAM587 pohání in-house kalibr P.3000

Na pro Panerai typickém sendvičovém ciferníku je nápis Marina Militare, odkazující na námořnictvo, jinak je jeho design krásně čistý pouze s hodinovými indexy a čtyřmi arabskými číslicemi.

Sklíčko je plastové, což je opět další odkaz na původní modely. Pokud by se někdo bál rychlého poškrábání nebo prasknutí, najde v balení jedno náhradní. Cena zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám