Hlavní obsah

Nejdražší koktejl světa stojí jako nová octavia

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další bezmyšlenkovité trhání rekordů je tu. Tentokrát si zářez připisuje nová londýnská restaurace Gigi's, která své služby cílí na superboháče ze čtvrti Mayfair. Nápoj vznikl na počest známé herečky Grace Jonesové a je vyráběn z toho nejlepšího šampaňského a extrémně vzácné brandy z roku 1888.

Foto: Profimedia.cz

Jeden koktejl, nebo nové auto? Snad pro každého rozumně přemýšlejícího člověka je volba jednoduchá.

Článek

Domy stojí ve čtvrti Mayfair běžně víc než jednu miliardu korun. Není tak divu, že když zde vyroste restaurace, tak si v ní nic levného nedáte. A co teprve když se jedná o koktejl, jehož součástí je šampaňské Vintage Cristal 1990 a brandy, která se datuje do roku 1888. Těžko říci, zda to nějak souvisí, ale na cenovce je také mnoho osmiček. Cena tohoto koktejlu činí 8888 liber, tedy zhruba 313 tisíc korun.

Výsledek kloubení chutí je popisován poměrně barvitě - jako tekuté zlato. Jenže za tuto cenu byste si mohli bezmála dovolit jeden nový vůz Škoda Octavia anebo si pořídit velmi luxusní hodinky Rolex Submariner.

Koktejl byl vytvořen pro herečku Grace Jonesovou při slavnostním otevření restaurace minulý čtvrtek. Herečka se dostavila i se svým partnerem Boy Georgem.

Foto: Profimedia.cz

Jediná chyba a nejdražší koktejl světa by byl zralý na vylití. Tvrdí to aspoň jeho autor...

Manažer restaurace Cesare Papagna uvedl, že chtěl stvořit pro legendární herečku něco opravdu speciálního. Koktejl pojmenovaný Gigi's působí na první pohled poměrně standardně. Uvnitř sklenky se však nachází směs těch nejvybranějších chutí. Prvotřídní šampaňské doplnila brandy Samalens Vieille Relique Vintage Bas Armagnac z roku 1888 a na povrchu se pohupují lístky jedlého zlata.

Podle tvůrců jde o nejdražší koktejl světa. Doposud nejdražší koktejl byl vytvořen v australském Melbourne. Nesl název Winston a stál přibližně o 25 tisíc korun méně. Vzhledem k vysoké ceně nápoje musí být placen dopředu, aby se restaurant vyhnul trapné situaci, kdy by byla třeba platba z karty zákazníka zamítnuta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám