Hlavní obsah

Muž vyběhl z metra a na další stanici nastoupil do téhož vagónu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Třicetiletý Angličan James Heptonstall se rozhodl zkusit něco zdánlivě nemožného. Pokusil se předběhnout metro. V momentě, kdy se na jedné zastávce londýnské podzemky otevřely dveře, vyběhl směrem k další zastávce. Kdo ví, jak vypadají zastávky metra v britské metropoli, dokáže si dobře představit, že vykličkování z tohoto labyrintu je často o mnoho náročnější než samotný běh.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž vystoupil z metra a na další stanici ho doběhl

 
Článek

Byla to výzva, jak se patří. S kamerou připnutou k helmě se rozhodl ragbista pokořit rychlost londýnského metra. Pro svůj pokus si vybral stanice Mansion House a Cannon Street. Vzdálenost mezi těmito stanicemi činí přibližně 380 metrů, ale musíte samozřejmě ještě připočíst východ z metra a následný vstup do něj – schody, tunely a cestující, kteří zrovna dobrému času nenapomáhají.

„Chtěl jsem si vyzkoušet, že je něco takového možné. Jsem nadšený sportovec a rád překonávám vlastní hranice. Nespokojím se s tím, když někdo řekne, že to nejde. Chci to vyzkoušet na vlastní kůži,” uvedl mladý muž.

Pečlivé přípravy 

Video nasvědčuje tomu, že měl Heptonstall časový limit v podobě zhruba jedné minuty a dvaceti vteřin. Tak dlouho zhruba dělilo otevření dveří na stanici Mansion House a uzavření dveří ve stanici Cannon Street.

Heptonstall byl na svůj výkon dobře připravený. Primárně si našel dvě stanice, které dělí rozumná vzdálenost a vyběhnutí na povrch netrvá několik minut. Dále si našel takové dvě stanice, které mají vchod do metra na úrovni stejného vagónu. A v neposlední řadě měl také skvěle naučenou nejkratší trasu mezi těmito stanicemi.

Nevěřili, že to zvládne

Jen ve stanici Mansion House se musel mladý muž poprat se 75 schody a dvěma bariérami, kde lidé ověřují platnost svých jízdenek. Pak teprve nastal sprint, během kterého si dokonce i dovolil trochu zpomalit, a teprve poté přišlo finální seběhnutí schodů ve stanici Cannon Street.

„Běžně jezdím po této trase metra ráno do práce a není to zrovna příjemný zážitek. Když to tedy jde, tak do práce běžím či jezdím na kole. Lidé na mě tentokrát v soupravě koukali s nedůvěrou – byl jsem ve sportovním a měl kameru na hlavě. Během mého běhu se někdo mého kamaráda Noela, který točil z vagónu, zeptal, oč jde. Měli za to, že se mi to nemůže podařit. Když jsem pak do vagónu skočil, ještě mi zatleskali,” dodal mladý muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám