Hlavní obsah

Nejsilnější baterka světa udělá z noci den. A usmaží vajíčko

Novinky, Jakub Kynčl
Praha

Gadgety. Muži gadgety milují. Nejvíce když jde o nějakou technickou vychytávku, která nemá pořádně žádný smysl, ale je s ní zábava. Posvítit si baterkou potřebujeme někdy všichni. Ale smažit si s ní vajíčko, to asi není to hlavní, co bychom od své baterky potřebovali. Otestovali jsme pro vás nejsilnější baterku na světě a upřímně, byla to zábava.

The Flashtorch v akciVideo: Novinky

 
Článek

Baterka od společnosti Wicked Lasers se chlubí docela úctyhodnými parametry. Když to shrneme, tak světelný tok 4100 lumenů není u baterky obvyklý. Halogenová 100W žárovka dokáže bez nadsázky proměnit noc v den. Jenže člověk musí být opatrný. Kdybyste si třeba chtěli posvítit na knížku z 20 centimetrů, během chvíle byste ji zapálili. K čemu tedy je? Pokud pro ni nemáte nějaké seriózní využití, tak zejména pro zábavu s použitím určité dávky rozumného přemýšlení.

Postavená je opravdu solidně, z hliníkové slitiny – a v ruce působí opravdu masivně. To je také důvod, proč bez napájecího článku váží přes 600 gramů. Na žádné dlouhé svícení to však není, obvykle vydrží svítit na plný výkon slabou čtvrthodinu. Ale během ní si užijete mnoho zábavy. Propalování papíru či plastu je výzvou, kterou baterka hravě zvládá. Když si s ní však posvítíte v noci v lese či na sídlišti, nestačíte se divit, co jedna baterie zmůže.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Méně světla, méně zábavy

„Tahle baterie je perfektní ukázkou toho, co jsem nikdy nechtěl, ale teď to prostě musím mít,” napsal jeden z diskutérů na stránkách výrobce a docela přesně vystihl i náš dojem. Když nám do redakce dorazila od výrobce z Tchaj-wanu krásně zabalená, začali jsme pomalu zjišťovat, že jsme něco takového vždycky chtěli a pouze jsme o tom zatím nevěděli.

Foto: www.wickedlasers.com

Baterka The Torch

Jako součást balení dostanete i adaptér na dobíjení a slušivý obal, který si můžete upnout k pasu jako popruh. Doba nabíjení byla v našem případě kolem tří hodin. Za 100 dolarů nabízí výrobce ke koupi také silnější dobíjecí článek, který vydrží svítit dvakrát tak dlouho.

Pokud máte v plánu baterku využívat seriózněji, tak tento doplněk není k zahození. Pokud nepotřebujete maximální výkon, můžete regulovat sílu svícení na polovinu či na třetinu a úměrně tím také prodloužíte výdrž baterie. A snížíte zábavu.

Znovu dítětem

Nedalo nám to a samozřejmě jsme se jali zkoušet, co tento kousek, který stojí v přepočtu necelých 4200 korun, umí.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

A je toho docela hodně – od standardního svícení přes připalování cigarety až po propalování plastu. Nebo může dávat světelná znamení na několik kilometrů. Anebo cokoliv jiného, co vás napadne. A v tom je krása podobných hraček – znovu se změníte v malého kluka...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám