Hlavní obsah

Vodquila: Nový hybridní alkohol bere bary útokem

Novinky, jky

Jak vtipně poznamenal jeden indický server, hladina ztrapnění při firemních večírcích v brzké době dost výrazně stoupne. Dva typy alkoholu, které většinou nejúspěšněji vyprovokují člověka k tomu, aby vyskočil na taneční parket či zkoušel zpívat písně od Britney Spearsové na karaoke, se totiž právě zkombinovaly. Vznikl tak alkohol zvaný Vodquila.

Foto: www.vodquila.com

Vodquila

Článek

Až budete někdy v budoucnu objímat porcelánovou mísu a vyčítat si, proč jste zkoušeli tu alkoholickou novinku v takovém množství, tak vězte, že ač ponesete odpovědnost především vy sami, tak jí dal vzniknout Američan Chander Arora a zejména jeho dcera Nina.

Dvojice dostala nápad ve chvíli, kdy Chander míchal koktejl ve svém domově v Birminghamu ve státě Alabama. Jeho dcera Nina se ho zeptala, proč ještě nikdy nezkusil zkombinovat své dva oblíbené nápoje – vodku a tequilu. A narodila se moderní revoluce v alkoholu. Té se chopil zejména bratr Niny Romie, který ucítil šanci zbohatnout. Nina vše navíc vyzkoušela jako svůj školní projekt a zadařilo se.

Prestižní ocenění

Nápoj chutnal prý dost dobře na to, aby svůj nápad zkusili posunout na komerční úroveň. Novému mixu se tak dostal odborný destilační proces, ze kterého vyšel produkt dostatečně dobrý na to, aby se jej značka Red Eye Louie rozhodla vyslat do regálů v supermarketech.

A kombinace šestkrát destilované vodky a poctivé tequily, vyráběné výhradně z kmene modrého agáve, je po společném macerování za vysoké teploty údajně velmi jemná. Své říká už jen to, že Vodquila vyhrála na letošní prestižní soutěži International Wine and Spirit Competition stříbrnou medaili.

Nová kategorie alkoholů

„Věřím, že Vodquila značky Red Eye Louie slaví takový úspěch, protože spojuje to nejlepší z obou světů. Ocenění na této mezinárodní soutěži je pro nás velmi důležité a prestižní,” uvedl Romie Arora.

Neotřelá kombinace navíc způsobila na soutěži takový poprask, že organizátoři zvažují pro další ročníky vypsání speciální kategorie určené výhradně pro hybridní alkoholy.

Reklama

Výběr článků

Načítám