Hlavní obsah

Zuckerberg bohatne závratnou rychlostí, překonává jednoho miliardáře za druhým

Novinky, Jiří Roškot

Otec Facebooku, třicetiletý Mark Zuckerberg, ukázal záda oběma spoluzakladatelům vyhledávače Google. Akcie sociální sítě totiž rostou tak rychle, že podle indexu miliardářů agentury Bloomberg už Zuckerbergovo jmění činí 33,3 miliardy dolarů (680 mld. Kč), což jej řadí na 16. příčku, zatímco „hoši“ z Googlu, Sergey Brin a Larry Page, jsou sedmnáctí a osmnáctí.

Foto: Profimedia.cz

Mark Zuckerberg

Článek

„Sotva začal, stane se nejbohatší osobou planety,“ tvrdí o Zuckerbergovi David Kirkpatrick, autor knihy Efekt Facebooku. Ve čtvrtek si za jediný den připsal další 1,6 miliardy (32,7 mld. Kč), když se Facebook na burze dostal na rekordní cenu za akcii.

V uplynulých 12 měsících se obchody Facebooku rozrostly o 183 procent, přičemž podpora mobilních elektronických zařízení se na tom podílela více než třemi pětinami. Loni si síť připsala 5,8 procenta celosvětového příjmu z digitální reklamy, což je o 1,7 procenta více než v roce 2012.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na špici miliardářů se i podle indexu Bloombergu drží šéf Microsoftu Bill Gates s majetkem 84,7 miliardy dolarů (1,73 bil. Kč) v pěti holdingových společnostech, který letos inkasoval 400 miliónů v dividendách. Za ním je mexický telekomunikační magnát Carlos Slim se 78,8 miliardy dolarů (1,6 bil. Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám