Hlavní obsah

Německý exprezident svěřil svůj život do rukou jeptišky

Novinky, DPA, KOV

Zatímco bývalý americký prezident Ronald Reagan se před důležitými rozhodnutími radil s astrology, německý exprezident Christian Wulff (54) se v nejhorší situaci uchýlil do kláštera a teď přiznal, že už třicet let se spoléhá na jednu řádovou sestru.

Foto: Profimedia.cz

Christian Wulff

Článek

„Pomáhá mi více než třicet let, ať už šlo o politické intriky, manželské problémy nebo když jsem se v posledních dvou letech bránil zlým pomluvám soudním procesem a definitivně vyhrál," přiznal se týdeníku Bunte.

„Její životní moudrost i duchovní posilu mi posílala mailem nebo přes SMS," dodal exprezident.

Jeptiška pro list Neue Osnabrücker Zeitung řekla, že „jde o to, vydržet špatné fáze života a vrátit životu smysl právě v době, když je všechno proti mně". Nezná to jen teoreticky – pracuje s mladými lidmi v jednom domově v Osnabrücku a zároveň pečuje o lidi v krizových situacích.

Přiznala radost z Wulffova vítězství u soudu, „i když musel zaplatit vysokou cenu a bolestné šrámy mu zůstanou".

Odstoupil kvůli vyšetřování

Wulff odstoupil z funkce počátkem roku 2012 kvůli vyšetřování, že ještě jako dolnosaský premiér získal neoprávněné výhody od filmového producenta Davida Groenewolda a za to se přimluvil za jeden z jeho projektů u koncernu Siemens.

Z prvého manželství má Wulff dceru, z druhého šestiletého syna, o něhož mají podle soudu pečovat společně s exmanželkou Bettinou. Ta podle novin Die Welt strávila poslední dvě dovolené se sportovním podnikatelem Stefanem Schffelhuberem.

V rozhovoru pro týdeník Stern Wulff koncem loňského roku přiznal: „Miluji dosud mou ženu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám