Hlavní obsah

Role toaletního papíru za 5000 korun? To není hororový scénář budoucnosti, ale dnešní realita

Novinky, jky

To, že je toaletní papír v některých částech světa nedostatkovým zbožím, není žádná novinka. Snad o to více uhozená je skutečnost, že je v prodeji toaletní papír, jehož jedna role vyjde na téměř 5000 korun. A proč by za něj člověk, byť i jen teoreticky, měl zaplatit tak nehoráznou sumu? Je totiž zdoben 24karátovým zlatem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Toaletní papír, kterým by vám bylo líto se utřít. Je zdoben zlatemVideo: Reuters

 
Článek

Jak poznamenala mnohá média - toaletní papír je zbožím, které lidé používají každý den, ale do titulků médií se dostává opravdu jen sporadicky. Obvykle ve chvíli, když je ho v nějaké zemi nedostatek. To se však rozhodl změnit německý designér Fritz Loibl.

Loibl vyzdobil toaletní papír motivy ze 24karátového zlata, čímž přinejmenším přiměl nejednoho člověka pozvednout obočí. Pokud nezaujme samotný produkt, málokoho už nechá v klidu jeho cena. Za jednu roli požaduje 179 euro, tedy zhruba pět tisíc korun.

Všechny uživatele toalet (nebo přinejmenším ty, u kterých převládají peníze v peněžence nad mozkem v hlavě) pak jistě potěší, že Němec rozesílá tyto role toaletního papíru po celém světě. Zajímavé je snad jen to, že si můžete nechat natisknout na toaletní papír vlastní design - třeba své iniciály či tvář vaší expřítelkyně. Vynalézavosti se meze nekladou.

Loibl tvrdí, že lidé si jeho toaletní papír objednávají převážně jako dar pro někoho ze svých blízkých či jako dekoraci. Většina jeho zákazníků se prý pohybuje v oblasti luxusního hoteliérství či prodeje nejrůznějšího drahého zboží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám