Hlavní obsah

Richard Mille představil další safírový majstrštyk

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská značka Richard Mille založená a vlastněná stejnojmenným francouzským podnikatelem přišla s dalšími hodinkami, které mají pouzdro ze safíru. V pořadí třetí model je vyspělejší než předchůdci a také dražší.

Foto: Richard Mille (3x)

Richard Mille RM 56-02

Článek

V roce 2012 Richard Mille překvapil hodinářský svět, když uvedl model RM 56 s pouzdrem jen ze safíru. O rok později se tento split-seconds chronograf s tourbillonem dočkal vylepšení, když přibyla i safírová základna strojku a můstky.

Tento týden se dostala na světlo světa třetí generace s označením RM 56-02, která se oproti předchůdcům chlubí strojkem zavěšeným na 0,35milimetrových drátkách. Ten tak vypadá, jako kdyby se vznášel ve vzduchu. Nejedná se o úplně nový systém, v Richard Mille ho použili už ve starších modelech.

Pohled zezadu

Použití safíru s sebou samozřejmě nese celou řadu úskalí. Tím největším je časová náročnost. Výroba pouzdra o třech částech totiž zabere 40 dní nonstop práce. Pokud by se na něm pak našla byť i sebemenší chybička, která by mohla vést k jeho prasknutí, musí se začít znova. Na vybroušení safírových můstků je pak potřeba zhruba 16 dní.

Technické detaily hodinek zatím nejsou známy, ví se ale, že podobně jako předchozí dva modely vzniknou kvůli technické náročnosti a pochopitelně především exkluzivitě ve velmi omezeném počtu kusů.

Předchozí modely RM 56 a RM 56-01

Novinky RM 56-02 tak Richard Mille vyrobí jen 10 kusů. Jeden vyjde na astronomické dva milióny dolarů (asi 40 miliónů Kč). Tedy přesně to jsou 2 020 000 dolarů, ale takové drobné už kupci jistě řešit nebudou.

Pro srovnání, první model RM 56 stál 1,65 miliónu dolarů, nástupce RM 56-01 pak 1,95 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Urwerk má nového futuristického obrněnce

Ženevská značka Urwerk představila nové hodinky s názvem UR-105M, které nevybočují z tradice předchozích modelů, a nabízejí tak netradiční design. Při návrhu...

Výběr článků

Načítám