Hlavní obsah

Vyhrál v loterii, skončil v nenáviděné práci a začal si plnit sen

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pár měsíci kroutil Matt Myles noční dvanáctky v továrně a přemýšlel, jestli se neodstěhuje zpátky k rodičům, aby něco ušetřil. Pak ale jako blesk z čistého nebe přišla výhra v loterii ve výši jednoho miliónu liber (asi 34 miliónů Kč) a 27letému Britovi se obrátil život naruby. Ještě než měl peníze na účtu, odletěl na Bali za přáteli a začal si plnit svůj sen – procestovat svět.

Foto: Matt Myles/Twitter

Matt Myles si na cestách vychutnal i šampaňské Dom Pérignon, a to rovnou ročník 2003.

Článek

Tiket si Myles koupil na začátku dubna v supermarketu, když čekal na kamaráda. Byl to impulzivní nákup, nikdy si nemyslel, že by mohl vyhrát. Dokonce los málem vyhodil, myslel si totiž, že čísla nesedí.

Pak si ale všiml, že se mýlil. Bylo to v noci a jediný, o kom věděl, že by mohl být vzhůru, byli jeho kamarádi, kteří v té době pobývali na dovolené na Bali. Využil tak časového posunu a kontaktoval je, aby čísla zkontrolovali a ujistili ho, že nesní. Samozřejmě se nemýlil, a tak mohl začít slavit. Jeho následný postup byl velmi rychlý.

Říká se, že peníze štěstí nekoupí, ale já jsem nikdy nebyl šťastnější
Matt Myles

„V úterý jsem vyhrál, ve středu jsem to zjistil, ve čtvrtek mi výhru potvrdili a v pátek ráno už jsem letěl na Bali,“ uvedl pro Sunday People Myles, který se po výhře rozhodl připojit ke svým přátelům na dovolené v Indonésii. Před odletem také nezapomněl podat výpověď v práci, která ho ubíjela.

Nechce všechno rozfofrovat

V době, kdy kupoval letenku, ještě neměl peníze na účtu, a proto musel půjčit platební kartu svého otce. Při přestupu v Hongkongu si zkontroloval účet a zjistil, že už je oficiálně milionářem.

Na Bali se s přáteli odvázal a během prvních deseti dní utratil deset tisíc liber, pak se ale zklidnil. Myslí na budoucnost a stanovil si limit ve výši 100 tisíc liber, které chce utratit během 12 měsíců cestování. Polovinu z výhry pak konzervativně investoval a s bratrem a kamarádem ještě založil realitní společnost.

Nejvíc ho ale těší, že teď může ulehčit život svým rodičům. Kromě toho na část svých cest přibral i svého bratra a nejlepšího kamaráda.

„Stále se nepřestávám smát, jak úžasně se můj život změnil. Říká se, že peníze štěstí nekoupí, ale já jsem nikdy nebyl šťastnější,“ řekl Myles.

Má velké plány

Zatím se podíval do Hongkongu, na Bali a do Thajska, odkud vyrazil na mistrovství světa ve fotbale v Brazílii. Výkony anglického týmu sice nenaplnily jeho očekávání, ale to mu nevadí. Konejší ho totiž jeho další cestovní plány – Machu Picchu, Grand Canyon, projetí slavné Route 66, potápění ve Velkém bariérovém útesu, Pyramidy v Egyptě, Velká čínská zeď a mimo jiné ještě velká party s přáteli na Ibize. Navíc by rád dělal i dobrovolníka pro UNICEF v Africe.

Až uplyne 12 měsíců, které si vyhradil na cestování, vrátí se Myles domů a chce se vrhnout na svůj další sen.

„Vždycky jsem snil o tom, že budu létat s boeingem, takže příští rok si začnu dělat pilotní licenci,“ dodal Brit s tím, že ačkoliv teď prožívá neuvěřitelné období, změnit se v žádném případě nehodlá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám