Hlavní obsah

Inspirativní 19letý mladík, který vybral jmění na boj s rakovinou, zemřel

Aktualizováno

Rakovině podlehl devatenáctiletý Brit Stephen Sutton, jemuž se na boj s touto zákeřnou nemocí podařilo vybrat více než 3 milióny liber (přes 100 miliónů Kč). Mladík zemřel ve středu ráno pokojně ve spánku. Na sociální síti to miliónu jeho fanoušků sdělila matka mladého muže.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík se až do poslední chvíle snažil plnit sny sobě, i ostatnímVideo: Stephen´s Story

 
Článek

"Mé srdce je plné pýchy, ale puká bolestí nad ztrátou mého odvážného, nezištného a inspirativního syna," uvedla ve svém oznámení na profilu Stephen's Story (Stephenův příběh) Jane Suttonová.

Mladý muž z anglického Burntwoodu se ve Velké Británii proslavil tím, že pomohl vybrat milióny nadaci pro boj proti rakovině u mládeže Teenage Cancer Trust. Informace o jeho onemocnění se rozšířily prostřednictvím komunitních a sociálních sítí. Konečnou fázi rakoviny střeva u něj lékaři odhalili v 15 letech.

Foto: Profimedia.cz

Stephen Sutton

Měl své sny

Sutton si původně dal za cíl vybrat na dobročinné účely aspoň 10 000 liber (přes 330 000 Kč), ale jeho kampaň vzbudila velkou pozornost minulý měsíc, když na internetu zveřejnil svou údajně poslední fotografii, jejímž autorem byl on sám.

Sutton, kterého veřejnost znala jako usměvavého mladého muže, zveřejnil i seznam věcí, které si přeje splnit dřív, než zemře. Například zahrát si na bicí před 90 000 lidmi, obejmout slona a mít tetování.

Foto: Profimedia.cz

Stephen Sutton s britským premiérem Davidem Cameronem 2.května 2014

V rozhovoru s listem Daily Mail nedávno řekl, že blízkost smrti je "děsivá, ale zároveň neuvěřitelně posilující".

Tento měsíc Suttona v birminghamské nemocnici navštívil i britský premiér David Cameron, který ocenil úsilí nemocného mladíka o pomoc ostatním.

"Jsem hluboce zarmoucen zprávou, že Stephen Sutton zemřel. Jeho elán, statečnost a získávání financí na výzkum rakoviny byly inspirativní," napsal Cameron na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám