Hlavní obsah

Meistersinger přidal k jedné ručičce stylový hodinový ukazatel

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Německá hodinářská firma Meistersinger, která od svého vzniku staví na hodinkách s jednou ručičkou, uvedla nový model pojmenovaný jako Salthora. Ten samozřejmě zachovává pro značku typické zobrazení času, ale přidává k němu navíc i tzv. jumping hour, tedy ukazatel aktuální hodiny v podobě okénka v ciferníku.

Foto: Meistersinger (x3)

Meistersinger Salthora s modrým ciferníkem

Článek

Meistersinger tak zachoval svůj už tradiční minimalistický design a doplnil ho praktickou funkcí. Obecně totiž velká ručička slouží k odečtu minut i hodin, je tak velmi obtížné zjistit přesný čas.

Sice je jasné, že majitelé „jednoruček“ tyto hodinky nepoužívají k odpočtu času zbývajícího do životně důležité schůzky, i přesto ale lepší čitelnost potěší. Aktuální hodina je totiž díky dostatečně velkému okénku jasná ihned a minuty lze rozlišit přece jenom přesněji než u ostatních modelů.

Všechny čtyři barevné varianty nového modelu

Mechanismus jumping hour si v Meistersingeru vyvinuli sami a napasovali ho do spolehlivého automatického strojku ETA 2824-2 (nebo do ekvivalentního od Sellity). Skok na novou hodinu je okamžitý. Ten, kdo má hodinky na ruce, navíc v daný moment uslyší jemné cvaknutí. Nemusí se tak na hodinky ani podívat a ví, že nastala další hodina.

Hodinky Salthora jsou k dispozici ve čtyřech variantách ciferníku – bílé, černé, modré a slonové kosti. Ukazatel jumping hour je ve všech případech bílý, vyniká tak především ve spojení s kontrastními ciferníky.

Meistersinger Salthora

Průměr pouzdra je 40 milimetrů bez korunky a na jeho spodní straně nechybí průhled na strojek. Sklíčko je samozřejmě safírové, vodotěsnost má pak hodnotu 50 metrů. Ale ruku na srdce, do vody s těmito hodinkami asi jen tak někdo nepůjde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám