Hlavní obsah

Štamgasti v šoku. V hospůdce jim zavedli automat na pivo

Novinky, jky

Joseph Ryan, majitel hospody The Fox v Hackney na severu Londýna, koupil japonský stroj na podávání piva na aukčním portálu v přepočtu za zhruba 50 tisíc korun. Přiznává, že tím část místních hostů pěkně naštval. Někteří štamgasti prý při pohledu na automat za barem docela vypěnili. Stroj podává vybrané lahve robotickou rukou anglickým ochmelkům pravděpodobně jako první.

Foto: Profimedia.cz

Britské hospody jsou velmi specifické. Moderní prvky tak velká část hostů nevítá zrovna s nadšením. Ilustrační foto

Článek

Hospodský Joseph Ryan nechal upravit ruku tak, aby při manipulaci s pivními lahvemi nedocházelo k jejich otřesům. Sám říká, že tím posouvá hranice v konzumaci piva. Připouští však, že v Japonsku vyrobený stroj, který nabízí 40 různých piv od britských až po americké, vyvolává mezi zákazníky různé reakce.

Někteří hosté jej vysloveně nenávidí, jiní jej vítají, ale hlavně a především se vedou bouřlivé diskuse. Jsou i takoví, kteří ocení, že nikde jinde podobný automat neviděli, a navíc piva, která automat nabízí, jsou jinde za barem obvykle těžko k dostání. A pak jsou tu samozřejmě i jeho nadšení fanoušci.

Personál by za stroje nevyměnil

Jednatřicetiletý Ryan potvrdil, že by svůj personál za stroje nikdy nevyměnil. Na otázku, jak uhlídá, aby automat nezneužili nezletilí zákazníci, odpověděl, že s tím neměli nikdy problém. Zaměstnanci hospody jsou dobře vyškoleni a navíc je po většinu času přítomna i ochranka, která si toto případně ohlídá.

Ryan věří, že je majitelem jediného takového pivního automatu ve Velké Británii, a dost možná i na světě. A jak dostal nápad něco takového do svého podniku zavést? Při popíjení piva, jak jinak...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám