Hlavní obsah

Nový vynález přetváří Ježíšův zázrak v realitu

Novinky, jky

Vinaři pozor, teď si raději zakryjte oči a zacpěte uši. Nejnovější produkt, který slibuje revoluci ve výrobě vína, se vám jistě nebude ani trochu líbit. A těžko vlastně říci, zda se najde vůbec někdo, kdo si bude chtít doma zahrát na Ježíše. Proměnit vodu ve víno by totiž s přístrojem Miracle Machine a několika ingrediencemi mělo být možné i doma.

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní láhev promění vodu ve vínoVideo: The Miracle Machine

 
Článek

Přístroj inspirovaný zázrakem samotného Ježíše dokáže proměnit kohoutkovou vodu ve víno během pouhých tří dnů a v ceně přibližně 40 korun za láhev. Na výrobě technologické vychytávky se sice podíleli i kalifornští vinaři, konzervativní milovníky vína však zřejmě ani tak neosloví.

Miracle Machine umí proměnit vodu v několik odlišných druhů vína včetně Chardonnay či Cabernetu Sauvignon. Uživatel může sledovat proces výroby vína v aplikaci na svém chytrém telefonu. A výrobci se kasají, že za 40 korun si člověk dokáže vyrobit víno, které by ho jinak v obchodě vyšlo na desetinásobek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Za vychytávkou stojí vinař

Přístroj stvořila kalifornská firma Customvine, jejíž ředitel Kevin Boyer je sommelier a zakladatel vinice Boyanci ve vyhlášené oblasti Napa Valley.

Foto: Customvine

Miracle Machine

Aby člověk prostřednictvím přístroje vyrobil víno, musí k vodě přidat balíček ingrediencí, vybrat typ a styl vína, který chce vytvořit, a posléze stroj spustit. Poté již může proces fermentace sledovat ve svém mobilním telefonu. Právě aplikace v něm uživateli oznámí, že byl proces výroby dokončen a víno je připravené k pití.

Proces je tajný

Výrobce tají přesný proces, který se v přístroji odehrává, ale uvedl, že fermentační komora používá elektrické senzory, převodníky energie, ohřívače a pumpy k tomu, aby vytvořila kontrolované prostředí pro primární i sekundární fázi fermentace.

„Je to jako zázrak z bible. Přeměňuje to vodu ve víno jen s přidáním několika málo ingrediencí a za zlomek běžného času a ceny. Navíc je skvělé, že si uživatel může vybrat vyjma odrůdy také to, zda chce své víno živější, ovocné či hutnější,” dodal Boyer.

Probuzení ze sna

Také jste teď v rozpoložení, že už jen přemýšlíte v jaké barvě si tento stroj na svou kuchyňkou linku pořídíte? I my jsme byli. Jako fandy moderních technologií nás ani v nejmenším nenapadlo, že by si věda s něčím takovým už neporadila. Vždyť pivo si se správným vybavením doma dělat již dávno můžeme, tak proč ne víno? Možná i proto, že by instantní vinný mok nikoho moc nelákal. A ač jsme vám původně plni nadšení přinesli tuto novinku bez tohoto dodatku (autor si již objednával od výrobce celou paletu přístrojů i pro své kamarády), zatím si na podobný vynález budeme muset počkat.

Přístroj Miracle Machine byl pouze chytrým fiktivním projektem neziskové organizace Wine to Water, která poskytuje potřebným lidem po zeměkouli čistou pitnou vodu. A že na tuto problematiku upozornili více než dobře, o tom svědčí i to, že se články o „vynálezu roku” dostaly do mnoha předních médií na celém světě. Celkem sedm tisíc lidí se firmě upsalo s tím, že chtějí vědět, až se dostane tento produkt do prodeje. Jenže to se nestane. Alespoň zatím tedy ne...

Za původní zprávu o geniálním produktu, který ve skutečnosti ale neexistuje, se vám omlouváme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám