Hlavní obsah

Žena nafackovala muži, který ji štípal do zadku. Soud potrestal ji

– Norrköping

Švédka z východní části své vlasti si nenechala líbit sexuálně motivované fyzické obtěžování od muže. Když ji štípl do zadku, naštvala se a pořádně ho zlískala. Jenže muž to nenechal jen tak a ženu udal policii, která věc prošetřila a předala soudu v Norrköpingu. Ten potrestal ženu a napařil jí pokutu tisíc švédských korun.

Foto: Profimedia.cz

Muž neodolal a štípl svou partnerku do pozadí. Nakonec na ní ještě vysoudil peníze. Ilustrační foto

Článek

Žena tak musela zaplatit v přepočtu 3000 českých korun za to, že způsobila dotyčnému muži fyzickou bolest v oblasti tváře. Vše je o to bizarnější, že muž byl podle deníku Norrköping Tidning čerstvým partnerem ženy.

„Obviněná u soudu tvrdila, že ji k agresivní reakci přinutil muž tím, že ji štípal do zadku, což on popřel. Muž, který měl prý po útoku lehký otřes a cítil se malátně, byl přitom známostí dotyčné útočnice,“ píše švédský deník Norrköping Tidning.

Není to poprvé

Soudce rozhodl, že štípnutí do zadku nebylo nouzovou situací, která by opravňovala ženu k tomu, aby hrubě fyzicky reagovala protiútokem. Ženu uznal vinnou z napadení a vyměřil jí pokutu.

Ve Švédsku paradoxně nejde o zcela výjimečný případ tohoto typu. Loni v březnu v Norrköpingu jistá návštěvnice nočního klubu zlomila nos muži, který ji opakovaně poplácal po zadku. Soud ženě vyměřil pokutu 2000 švédských korun, tedy asi 6000 korun českých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám