Hlavní obsah

Takovou hračku jsme v dětství neměli

Novinky, jky

Dostihy a sázky jsme v dětství hráli snad všichni. Karta „Zpět na poslední pole ve hře - kůň Napoli” straší po nocích některé z nás dodnes. Ti, kdo měli navíc třeba autodráhu či elektrické vláčky, se často hřáli ve výsluní zájmu svých kamarádů. A teď si představte, jak by asi vypadalo, kdybychom měli v dětství draka na dálkové ovládání, který by plival oheň. A co bychom s ním asi tak dělali...

Foto: hammacher.com

Nevíte co? Kupte si draka...

Článek

Americký obchod s více než 160letou tradicí Hammacher Schlemmer prodává všechno možné, pokud jde však o technologické vychytávky, je skoro nepřekonatelný. A to ať už si domů chcete koupit vlastní pivovar, ledničku výhradně na pivo, anebo čistě pro zábavu létajícího draka plivajícího plameny. A právě u této dokonale nesmyslné hračky se dnes chvíli pozdržíme.

Zeleně zbarvený dráček je totiž hračkou 21. století v pravém slova smyslu. Sice jde vlastně jen o takový model na dálkové ovládání, ale je technologicky pokročilý. Hodně pokročilý. Drak dokáže letět rychlostí až 110 kilometrů za hodinu a pohání jej miniaturní proudový motor. Nádrž má na necelé dva litry leteckého petroleje. Tento objem postačí pro desetiminutový let.

Foto: hammacher.com

Plivání ohně - to je samozřejmě vychytávka, na kterou se u tohoto gadgetu musí každý těšit a kvůli čemu by snad vůbec někdo mohl začít přemýšlet o tom, že si jej za pořádně nesmyslnou cenu vůbec koupí. Tak tedy, drak dokáže plivat oheň pouze na zemi a nikoliv při letové fázi. Plamen vyšlehává ze skryté petrolejové nádrže a zážehové zařízení je ukryté v tlamě plné ostrých zubů.

Stojí jako automobil

Drak váží 18 kilogramů a rozpětí křídel má dokonce 2,75 metru. Nejde tedy o žádného drobečka. Uhrančivé červeně zářící oči jsou pak už jen jakýsi bonus.

Neprozradili jsme vám zatím tu cenu, že? Inu, to nejlepší na konec. Pokud budete chtít, aby se nad vaším pozemkem proháněl drak jako vystřižený z hororové pohádky, budete za něj muset zaplatit podobně jako za luxusní automobil. Drak stojí 60 000 dolarů, tedy skoro 1,2 miliónu korun. Cena je to nesmyslná, ale představte si ty pohledy sousedů...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám