Hlavní obsah

Nejdražší oblek na světě má klimatizaci a odolá kulkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně! Pro nás, kteří jsme při každém pohybu v hledáčku fotografů a televizních kamer, vždy musíme vypadat chic a nonšalantně, ať jsme v tropech, nebo v chladné plískanici, když plníme úkol hodný agenta 007 a slídí po nás odstřelovači, pro nás V.I.P. je tu konečně ten správný oblek. V Diamond Armor firmy SuitArt se nemusíme obávat ani teroristů, ani chladu či horka a pořád budeme tip top.

Foto: diamondarmor.suitart.com

To všechno můžete mít za 3,2 miliónu dolarů.

Článek

Střih obleku nikoliv náhodou připomíná fazónu, která se objevila v hollywoodském trháku Tohle je válka. To, že je tento oděvnický kousek na míru, je samozřejmé. Spojuje v dokonalé synergii luxus, moderní technologie a krejčovské umění.

Neprůstřelná vesta, která dřív deformovala jakkoli přesně na míru ušitý oblek, je v Diamond Armor nejen pohodlná, ale i nenápadná. Přesto splňuje podmínky pro bezpečnostní certifikát NATO stupně II. Jde o loňskou novinku specializované firmy Croshield, jež se pyšní mnoha oceněními armádních odběratelů.

Déšť nevadí

Díky použití nanotechnologie se už nemusíte bát, že fám fazónu zničí déšť – Diamond Armor je nepromokavý. Samozřejmostí je povrchová úprava odpozorovaná od vlastnosti některých rostlin, citlivých na znečištění svého povrchu. Společnost Schoeller Technologies ji aplikovala i na látku, z níž je oblek vyroben, takže se už nemusíte obávat, že vám někdo v tlačenici na recepci omáčkou znečistí záda.

Navíc je v obleku zabudován i výkonný chladicí systém, výsledek spolupráce firem EMPA a UNICO Swiss Tex. Svou klimatizaci máte vždy s sebou, stačí jen stisknout knoflík.

Nechybí diamanty ani zlato

Eleganci a šmrnc obleku dotváří, jak je z názvu patrné, 880 černých diamantů. Klopy a švy saka jich obsahují rovných šest set. Jejich průměr je čtyři milimetry a celková hmotnost 140 karátů. Knoflíky jsou vyrobeny ze švýcarské hodinářské oceli 316L s DLC potahem a dalšími 280 černými diamanty na povrchu.

Na umocnění opulentního dojmu z obleku si můžete vzít i připojenou kravatu z černého hedvábí a 24karátového zlata od Weisbroda a hodinky limitované série o 125 kusech curyšské firmy Carl F. Bucherer. Kdo by se při vystupování z byznysjetu zdržoval přenastavováním – vaše hodinky ukazují čas ve třech zvolených časových pásmech.

To všechno můžete mít za 3,2 miliónu dolarů, tedy necelých 64 miliónů korun. Není to málo, ale vědomí pohodlí, bezpečí a jedinečnosti se penězi vyvážit nedá.

Reklama

Výběr článků

Načítám