Hlavní obsah

Na nejdražší parkovací místo světa by průměrný Čech vydělával 57 let

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to více, než vydělá průměrný Čech během svého produktivního života. Pokud počítáme s průměrným platem 25 000 korun hrubého a s tím, že dotyčný nemá děti, na nejdražší parkovací místo světa pro dvě vozidla by vydělával zhruba 57 let. A to je výrazně více, než mnoho z nás může zvládnout. A navíc by si dotyčný nemohl koupit ani chleba se solí. Realitní kancelář si je však jistá, že se zájemce najde.

Foto: Profimedia.cz

Londýnské parkovací místo stojí více než luxusní byt v Praze.

Článek

„Kam to ten svět spěje?” ptá se britský web Auto Express v souvislosti s nabídkou prodeje parkovacího místa nedaleko budovy Royal Albert Hall v Londýně. Dvojice parkovacích míst se tam prodává za 400 tisíc liber, v přepočtu tedy za zhruba 13,5 miliónu korun. Toto luxusní parkovací místo ve čtvrti Kensington je však předražené i na britské poměry. Dosahuje totiž zhruba 15násobku průměrného britského ročního platu.

Netrvalo dlouho a lidé začali přemýšlet, co by se dalo za cenu londýnského nóbl parkovacího stání koupit. Pro představu asi tak dva průměrné domy ve Velké Británii či tři nová vozidla značky Ferrari. A kdybyste chtěli, tak si své vozidlo můžete nechat za stejnou cenu zaparkované na nejbližším hlídaném parkovišti na 81 let.

Ceny jdou nahoru

Proč je tedy parkovací místo tak dokonalé? Lokalita, lokalita a ještě jednou lokalita. Hyde Park a Kensington Gardens přes ulici a Royal Albert Hall tak blízko, že už blíže ani zaparkovat nejde. Většina místních by za toto parkovací místo platila i zlatem. A přesně v to prodejce doufá. Někdo z místních, kteří mají v oblasti problémy s parkováním, je podle něj ideálním kupcem.

„Už jsme zaznamenali velký zájem o toto parkovací místo. Je cena 400 tisíc liber za parkovací místo nadsazená? No, ještě před 10 měsíci bylo takřka totožné parkovací místo v prodeji za 275 tisíc liber. Ale trh s nemovitostmi se v Londýně vyvíjí,” uvedl prodejce z realitní kanceláře Hobart Slater a naznačil tak, že by parkoviště mohlo teoreticky být i dobrou investicí do budoucna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám