Hlavní obsah

Milionář nabídl bývalé ženě, ať zůstane jako domovnice

Novinky, mcm

Před pěti lety si sedmdesátiletý Londýňan s miliónovým majetkem našel novou ženu a nastěhoval si ji i s její dvanáctiletou dcerou domů. Předchozí manželce nabídl podle deníku The Independent, ať zůstane - jako „svého druhu domovnice“, která se bude starat o dům. Pak se ale nestačil divit.

Foto: Profimedia.cz

Exmanželce její hrdost vynesla jmění.

Článek

Exmanželka se po nabídce muže strašně urazila a rozhodla se, že s bývalým manželem zúčtuje u soudu. Tam od něj začala vymáhat polovinu majetku, a ne jen čtvrtinu, kterou jí byl muž ochoten dát.

Muž tvrdil, že se přece dohodli na té čtvrtině, a „nemohl přenést přes srdce, že jeho bývalá partnerka se stala prostřednictvím svých právníků tak agresivní“. Hrozil jí prý, že „spáchá sebevraždu nebo zahájí hladovku“, pokud „půjde kvůli finančním věcem k soudu“.

Na ženu to moc nezapůsobilo a soudci jí nakonec přiřkli 6,1 miliónu liber, tedy téměř polovinu majetku v hodnotě 13,6 miliónu liber (více než 450 miliónů Kč). Pak nejmenovaný sedmdesátník snad pochopil, že člověk s milióny liber v kapse obvykle nemívá zájem o domovnické posty ani ve svém bývalém domově.

Rozvodové papíry ignorovali

Svou první ženu, které je nyní už více než padesát, si boháč vzal zhruba před 35 lety. Soudně se s ní z blíže neurčených důvodů rozvedl v polovině 90. let. Oba však prý rozvodové dokumenty brali jako „kus papíru“ a dál žili spolu – až do chvíle, kdy si dnes sedmdesátiletý stařík našel „mladší krev“, čímž začala celá anabáze, kterou nakonec opět řešil soud.

Soud utajil jména účastníků sporu, povolil ale, aby byla zápletka s natvrdlým milionářem a jeho bývalou manželkou, která se nespokojila s nabídkou na post domovnice, zveřejněna.

Reklama

Výběr článků

Načítám