Hlavní obsah

Mumifikovaného chlapce možná obětovala matka

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie ani v pátek nesdělila podrobnosti o příčině smrti pětiletého chlapce, jehož mumifikované tělo našla policie ve středu pod střechou rodinného domu v obci Šútovce u Bojnic. Policie na celý případ uvalila informační embargo.

Článek

Tělo leželo pod střechou rodinného domu přes tři roky a zatím není jasné, zda chlapec zemřel přirozenou smrti, nebo ho jeho 38letá matka obětovala. Byla totiž členkou zatím neznámé sekty a u jeho vysušeného těla se s dalšími ženami modlívala. S matkou žily v domě ještě dvě ženy a pořádaly tu podivné rituály. Kolem těla chlapce našla policie svíčky, svaté obrázky a vzkazy v angličtině adresované Svatému stolci. Chlapec měl kolem krku zavěšený kříž.

"Tělo malého Augustína zde leželo pravděpodobně od konce roku 2003. Bylo položené na deskách a zabalené do prostěradla. Za těchto podmínek se tělo vysušilo, tedy mumifikovalo," uvedla policejní mluvčí Lenka Bušová. Chlapec měl oddělenou hlavu od těla. Podle patologů k tomu mohlo dojít jen násilným způsobem.

Babička je psychicky nemocná

Chlapcova babička se už v minulosti léčila na psychiatrii a po odhalení případu byla opětovně hospitalizovaná. "Pacientka jeví příznaky těžké duševní nemoci," uvedl Vladimír Garay z nemocnice v Bojnicích. Není vyloučeno, že k rituální vraždě matku navedla právě psychicky narušená babička.

Do nemocnice byla převezena také chlapcova matka, která se při zásahu policie pokusila uprchnout, vyskočila z okna domku. Má vnitřní krvácení a je v kritickém stavu.

Sousedé se domnívali, že matka dala chlapce do dětského domova. "Byl to pěkný chlapec s kudrnatými vlásky," vzpomíná jedna ze sousedek. "Je to hrozné, co se stalo. Celá obec se z toho nemůže vzpamatovat," přidala se další.

Policie od roku 2004 stíhala 38letou matku za ohrožení mravní výchovy. Matka však zmizela. Až letos vyšlo najevo, že se stále zdržuje ve zmíněném rodinném domě se svou matkou a na nákupy jim chodí neznámá žena, která v domě rovněž bydlela. Policie získala tento týden povolení k prohlídce domu, kde ji čekal šokující nález.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám