Hlavní obsah

Policie dopadla uprchlého odsouzence na smrt, byl opilý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOUSTON

Americká policie dopadla v neděli v noci uprchlého vězně Charlese Victora Thompsona, který byl odsouzen k trestu smrti za dvojnásobnou vraždu. Opilého ho zadržela před obchodem s lihovinami v louisinaském Shreveportu. Podle některých zpráv zrovna telefonoval z automatu. Na útěku byl tři dny.

Článek

Při zadržení pětatřicetiletý muž nekladl prý žádný odpor. "Stál před obchodem s lihovinami a vypadlo, že je intoxikován," řekl šerif John Martin. Když ho policisté obklopili a žádali, aby řekl své jméno, odpověděl jim: "Vy víte, kdo jsem." Pak uvedl své jméno.

Podle majitele obchodu Jebran Siddiquiho však byla akce mnohem dramatičtější:. Okolo obchodu prý chodil "nějaký maniak" a ve stejnou chvíli viděl auto, v němž seděl muž s brokovnicí. Bál se, že by se Thompson mohl chtít ukrýt v obchodu, k němuž mířil, a tak si vzal pistoli. Vraha policisté obklopili a "pěkně brutálně srazili k zemi".

Thompson odešel z věznice hlavním vchodem

Thompson utekl z houstonské věznice ve čtvrtek. Tvrdil, že se má setkat se svým právníkem a byl odveden do hovorny. Návštěvník však nebyl právník. Když odešel, Thompson svlékl oranžový vězeňský mundůr a odešel z místnosti v modré košili, khaki kalhotách s průkazem, v němž bylo uvedeno, že je pracuje pro texaského generálního prokurátora. John Martin k tomu uvedl: Nepoužil žádnou sílu, nepoužil ani zbraň, prostě nás přesvědčil, abychom ho nechali odejít hlavním vchodem."

Thompson byl odsouzen za vraždu své bývalé přítelkyně  jejího současného přítele. Zabil je v roce 1999. Trest byl napřed odvolán, protože prokurátor prý omezoval Thompsonova práva, ale 28. října byl potvrzen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám