Hlavní obsah

Čech kradl ve Walesu, hrozí mu dlouholeté vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARDIFF

Soud ve Walesu uznal osmnáctiletého Čecha vinným z četných krádeží. Měl se s kamarádem vloupat do několika rodinných domů, jejichž majitelé byli na dovolené. Mladíkovi identifikovaném jako Jakub M. hrozí několikaleté vězení. Informaci přinesl internetový server icWales.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Čech už stanul před městským soudem v Cardiffu a byl uznán vinným z krádeží na předměstí Llanedeyrn, které se odehrály mezi 22. a 26. srpnem. Zloději rozbili při vstupu do objektů okna.

Prokurátor Steve Harms uvedl, že většinu odcizených předmětů se podařilo zajistit, a to právě v bytě, ve kterém český mladík dočasně bydlel. K činům se před soudem přiznal. Se soudem komunikoval prostřednictvím tlumočníka. Jeho angličtina byla velmi slabá, konstatoval icWales.  

Jakub M. podle svých slov přijel do metropole na tří týdenní výlet. Nyní čeká na výši rozsudku. Ten bude znám 23. září. Do té doby zůstane mladík ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám