Hlavní obsah

Malí Korejci budou do čtyř let bez papírových učebnic

– Soul
Novinky, pro

Těžké školní tašky plné učebnic se pro školáky v Jižní Koreji brzy stanou minulostí. Tamní vláda rozhodla, že do roku 2015 budou ve všech školách děti používat místo papírových učebnic tablety, do nichž si studijní podklady stáhnou z internetu. Do té doby budou kombinovat digitální učebnice s papírovými.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jihokorejské ministerstvo školství v nejbližších letech investuje dvě miliardy dolarů (asi 34 miliard korun) do vývoje digitálních učebnic, které mají do čtyř let nahradit papír. Tradiční učebnice obohacené multimediálním obsahem budou uloženy na internetu a školáci si je budou moci stáhnout do počítačů, tabletů, nebo chytrých telefonů. Systém usnadní studium i dětem, které se budou učit doma a budou moci studovat online.

V uvedené částce jsou podle korejského serveru chosunilbo i náklady na nákup tabletů pro školáky od dosud nespecifikované společnosti, které by měli žáci z nízkopříjmových skupin dostávat zdarma. Ve školách zároveň budou bezplatné wi-fi sítě pro stahování studijních dat.

Toto rozhodnutí podle všeho nahrává jihokorejské společnosti Samsung, která je druhým největším výrobcem tabletů po americkém Apple.

Podle expertů studenti preferují přístroj, který věrně napodobí učebnici, tedy s více než čtyřnásobnou plochou zobrazení než má současný král tabletů, iPad2 od Apple. Sektor školství by se tak podle nich mohl pro Samsung stát zlatou žilou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám