Hlavní obsah

České a slovenské školy si vymění originální záložky do knih

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústav pro informace ve vzdělávání – Národní pedagogická knihovna Komenského v Praze a Slovenská pedagogická knižnica v Bratislavě vyhlašují k Mezinárodnímu měsíci školních knihoven 2010 druhý ročník česko-slovenského projektu „Záložka do knihy spojuje školy“.

Článek

Cílem projektu je navázání kontaktů a spolupráce mezi českými a slovenskými školami a podpora čtenářství prostřednictvím výměny záložek do knih. Děti vytvoří záložky libovolnou technikou a vymění si je s partnerskou školou v sousedním státě. Z přihlášených českých a slovenských škol budou vytvořeny dvojice podle typu školy a počtu přihlášených žáků.

Projekt „Záložka do knihy spojuje školy“ bude uzavřen k  31. 10. 2010, závěrečné vyhodnocení projektu bude zveřejněno na webových stránkách obou pořádajících institucí. Podrobnější informace a přihlášku do projektu naleznete zde.

Mezinárodní měsíc školních knihoven (International School Library Month) byl vyhlášen poprvé v roce 2008, a nahradil tak Mezinárodní den školních knihoven. K různým akcím na propagaci a podporu činnosti školních knihoven byl vybrán měsíc říjen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám