Hlavní obsah

Na Pražském hradě se poprvé v historii rozzáří vánoční trhy

O letošních Vánocích zažije Praha velkou změnu. Český klenot a současně jeden z největších hradních komplexů na světě - Pražský hrad - otevře vůbec poprvé v historii své brány vánočním trhům. Stane se tak od 28. listopadu 2015 do 3. ledna 2016.

Foto: Profimedia.cz

Na Pražském hradě budou k vidění naše tradiční vánoční symboly.

Článek

Více než 70 dřevěných stánků s tradiční tématikou nabídne vánoční pochutiny a především nezapomenutelnou vánoční atmosféru. Trhy budou umístěny na Náměstí u Sv. Jiří a ve Stájovém dvoře, kam se dostanete z ulice U Prašného mostu, v provozu budou každý den od 9:00 do 21:00.

Pražský hrad, který patří k nejnavštěvovanějším památkám v ČR, rok od roku přitahuje stále více pozornost nejen turistů, ale i Čechů. Pro vytvoření vánoční atmosféry v Praze snad ani neexistuje lepší lokalita.

V současné chvíli jsou přípravy v plném proudu. Dolaďují se detaily jednotlivých stánků, podoba vánoční výzdoby, a především důkladný výběr dodavatelů z řad zájemců o stánek.

„Jsme přesvědčeni, že na Pražský hrad patří skutečné české Vánoce a naše tradiční vánoční symboly. Tomu podléhá i výběr nájemníků stánků a jejich sortimentu,“ upozorňuje zástupce organizátorů Michal Pechan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám