Hlavní obsah

Mandalové koberečky pomohou doma navodit atmosféru klidu a míru

Novinky, nes

Doplňky do domácnosti patří u nás už tradičně k oblíbeným vánočním dárkům. Zatímco některé jsou pouze užitečné a potřebné, jiné obdarovaného potěší už na první pohled. Právě tuto vlastnost mají koberečky ve tvaru mandaly.

Foto: Grund (5x)

Mandalové koberečky Radost (vlevo) a Vděčnost

Článek

Koberečky mají kruhový nebo čtvercový tvar různých velikostí a hýří zářivými barvami, které byly spolu s motivy pečlivě vybrány tak, aby pozitivně působily na různé aspekty lidské mysli.

V kolekci jsou mandaly ovlivňující sebedůvěru, představivost či velkorysost, jiné mají posílit mezilidské vztahy a duchovní rozvoj.

Foto: Grund

Kobereček s mandalou nazvanou Radost. Ideálně se hodí například do dětského pokoje.

Foto: Grund

Hluboká touha je název mandaly na koberečku vhodném jak do obývacích prostor, tak například do ložnice.

Mandaly provázejí lidstvo od jeho počátků. Lidé vytvářejí mandaly různými technikami, nejčastěji je malují nebo sypou z různě obarvených materiálů - písku či rýžových zrn.

Vytvářet lze mandaly vlastní, anebo se můžeme držet návodů či pracovat podle šablon. Smyslem vytváření (ale i pozorování) mandal je nalezení vnitřního klidu a harmonie. Proto se například často využívají i v rámci arteterapie.

Foto: Grund

Kobereček s mandalou Nový den svými živými zelenými odstíny příjemně osvěží jakékoli místo určené k relaxaci a odpočinku.

Foto: Grund

Kobereček s mandalou nazvanou Vděčnost. Svými klidnými barvami hezky doplní vzhled obýváku nebo ložnice.

Reklama

Související články

Co před Vánocemi zažívají kapři

Kapr patří k české vánoční tradici. Jeho cesta na slavnostní štědrovečerní stůl je poměrně dlouhá. Začíná již na podzim výlovem rybníků, uskladněním například...

Notebooky před Vánocemi zlevňují o tisíce

Jedním z neoblíbenějších vánočních dárků bude stejně jako v předchozích letech notebook. Toho si jsou vědomi i samotní prodejci a zákazníky lákají kromě nových...

Výběr článků

Načítám