Hlavní obsah

Teheránská pizzerie se obejde bez obsluhy

Iránská pizzerie RoboChef, nacházející se v hlavním městě Teheránu, vypadá na první pohled jako každá jiná. Návštěva restaurace však mnohé překvapí, neboť se zde hosté musejí obejít bez klasické obsluhy. Objednávku návštěvníci vyřídí pomocí stolů s dotykovými obrazovkami a jídlo k nim pak doputuje díky jezdícímu pásu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V pizzerii RoboChef v Teheránu nepotřebují obsluhuVideo: AP

 
Článek

„Pomoci chytrých stolů s dotykovými obrazovkami lze pokrm objednat, ale také sestavit si pizzu ze surovin dle vlastních požadavků. Dále máte možnost hrát hry proti hostům u vedlejších stolů,“ řekl spoluzakladatel restaurace Ali Mohammad.

Zdá se, že návštěvníci si využití moderních technologií v restauraci užívají. „Je nesmírně zábavné, když si můžete na obrazovce interaktivně přidávat ingredience podle vlastního uvážení. Byl to pro mě nový a skvělý zážitek,“ prozradil Švýcar Andreas Rippstein, jenž přišel na večeři spolu se svou íránskou manželkou.

„Každý si myslí, že Írán je uzavřená a nevyspělá země bez technologií. To samozřejmě není pravda. Rozhodla jsem se proto vzít sem svého manžela, aby alespoň on viděl, čeho jsme schopní,“ svěřila se jeho žena Anahita Habibollahiová.

Inteligentní objednávací systém a servírování pomocí jezdících pásů navrhl počítačový expert Husajn Zibadel. Ten má hodně zkušeností z oblasti průmyslu, technologie, ale chtěl je přenést do každodenního života. „Nechtěli jsme, aby bylo využití těchto technologií omezeno pro továrny a velké firmy,“ vysvětlil.

A pravděpodobně to byl dobrý nápad, majitelé restaurace totiž tvrdí, že všechny stoly jsou zde pravidelně obsazené.

Reklama

Výběr článků

Načítám