Hlavní obsah

Nová chystá seriál Ztraceni, ČT uvede Donutila

Česká televize (ČT) a Nova v pondělí představily po novince pro své podzimní vysílání. V případě ČT to je další díl cyklu 3+1 s Miroslavem Donutilem, tentokrát na téma lázní. Nova novinářům nabídla pilotní díl v zahraničí oceňovaného seriálu Ztraceni, který se ve světě vysílal pod anglickým názvem Lost. Oba snímky se ve vysílání dotyčných stanic objeví tuto neděli.

Článek

Cyklus 3+1 s Miroslavem Donutilem sestavený ze tří povídek zavede diváky do prostředí, které si mnozí spojují s relaxací a klidem; to však v novém díle nebude tak zcela pravda. "Zdeněk Zelenka jako režisér a autor mě velmi překvapil. Měl jsem původně pocit, že to bude lázeňská tématika se vším všudy, a on k tomu přidal téma zločinu," řekl Donutil.

V první povídce tak populární herec ztvární zločince, který se právě vrátil z vězení a chce si vzít svou letitou přítelkyni z "galerky"; pro získání snubních prstýnků ale nezvolí nejlepší způsob. V další povídce se Donutil postaví naopak na stranu zákona jako kriminalista, který si jede do lázní odpočinout a nakonec skončí u vyšetřování místní vraždy. Ve třetí povídce hraje otce, který řeší peripetie se svým synem a zámky, k nimž nezná heslo či nemá klíče.

Ani do budoucna diváci o další díl 3+1 nepřijdou, již Donutil natáčel další z povídek. Společným motivem bude náhoda. "Náhoda je věc velmi potřebná a často se vyskytující. A když je na ni člověk připraven, tak mu může i posloužit," míní herec.

Na Barrandově slibují seriálový hit

Nova novinářům představila pilotní díl seriálu Ztraceni, který společně s dalšími 24 epizodami odvysílá díky smlouvě se společnosti Buena Vista International. Seriál v loňském roce získal šest televizních cen Emmy, které jsou považovány za obdobu filmových Oscarů, a v průměru sledovalo první i druhou řadu 19 miliónů Američanů.

"Pilotní epizoda seriálu se stala nejdražší v dějinách televize. Stála 10 miliónů dolarů (220 miliónů korun)," uvedla mluvčí Novy Veronika Šmítková.

Seriál popisuje osudy cestujících, kteří přežili nehodu dopravního letadla na trase z Los Angeles do Sydney. Naděje na záchranu jsou téměř nulové, neboť šest hodin před katastrofou letoun ztratil spojení, změnil kurz a letěl tisíce mil neznámou trasou. V extrémních podmínkách ostrova v Pacifiku se projevují lidské charaktery a zachránění cestující navíc postupně zjišťují, že ostrov, na němž se ocitli, má mnohá tajemství a záhady.

Nova bude seriál vysílat každou neděli po 21:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám