Hlavní obsah

Premiéry: Garfield 2, Tommyho peklo a Dům u jezera

Tento týden mají premiéru čtyři filmy. Pokračování animované komedie Garfield 2, norská komedie Tommyho peklo, mysteriózní romance Dům u jezera s hvězdným obsazením a akčňák Sky Fighters: Akce v oblacích.

Článek

Garfield 2

Garfield (mluví jej Bill Murray) je tlustá a nevrlá a vázaností kočka, která vzešla z pera Jima Davise. Se svým majitelem Jonem Arbucklem (Breckin Meyer) žije celkem spokojený život doma v Americe. Od prvního dílu se již sžil s "pitomým" psem Odiem a myslí si, že nic horšího než pondělí jej nemůže potkat. Jenže se mýlí. V druhém dílu rodinné, animované komedie Jon jede do Británie a Garfielda vezme s sebou. Shodou okolností Garfield vypadá přesně jako královská kočka, která má zdědit nádherný hrad, a za ni je také zaměněn. A umíte si představit, že jeho vláda není zrovna tradiční, ale nebezpečí osnované hraduchtivým lordem Dargisem (Billy Connolly) číhá všude kolem...

Garfield's A Tale of Two Kitties, USA 2006, 80 min., režie: Tim Hill, hrají: Bill Murray, Jennifer Love Hewitt, Breckin Meyer, Billy Connolly a další.

Tommyho peklo

Tommy je milý a pohledný kluk, který zdánlivě nemá žádné velké problémy. Chodí s krásnou spolužačkou, kterou by si později rád vzal, ve škole prospívá s vyznamenáním a k dovršení všech dobrých vlastností ještě vypomáhá v kostele jako ministrant. Tommy je zkrátka syn, jakého by si přála mít každá matka. Nic ale není, jak se zdá, o čemž se Tommy vzápětí přesvědčí sám. Dlouholetá přítelkyně Marie ho sice miluje, ale ráda by tento cit na rozdíl od Tommyho realizovala. Opouští jej a flirtuje s jinými, což Tommyho přivádí k šílenství.

Jediná útěcha je pro něj nikdy nepoznaný otec, protestantský kněz, jemuž se celý život snaží podobat. V jednom nestřeženém okamžiku mu ale jeho trochu potrhlá a svobodomyslná matka prozradí, že ani tento ideál nemá nic společného se skutečností a že je dítě zplozené z jednoho hodně bujarého vášnivého víkendu. To už je na Tommyho trochu moc. Ve snaze o znovuzískání Marie se Tommy dostává do víru temnoty a podvodů...

Tommy´s Inferno, Norsko 2005, 95 min., režie: Ove Raymond Gyldens, hrají: Eirik Evjen, Anine Eckhoff, Mehran Iqbal a další.

Dům u jezera

V mysteriózním dramatu osamělá doktorka Kate Forster (Sandra Bullocková) se přistěhuje do neobvyklého domu stojícího na břehu jezera. Nedlouho poté si začne dopisovat s unaveným a deprimovaným architektem Alexem Burnhamem (Keanu Reeves) a láska na sebe nedá dlouho čekat. Když se chtějí konečně setkat, zjistí fascinující věc. Nejenže žijí ve stejném domě, ale vzdálenost, která je dělí se nepočítá na metry, ale na roky... 

The Lake House, USA 2006, režie: Alejandro Agresti, hrají: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Shohreh Aghdashloo, Willeke van Ammelrooy, Christopher Plummer, Dylan Walsh a další.

Sky Fighters: Akce v oblacích

Na letecké základně "ochránců" vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této evropské kopie Top Gunu.

Les Chevaliers du ciel, Francie 2005, 102 min, režie: Gérard Pirs, hrají: Benoît Magimel, Clovis Cornillac, Géraldine Pailhas, Philippe Torreton, Cédric Chevalme a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám