Hlavní obsah

Ondřej Smeykal pozval na Výpravu významné zahraniční hosty

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výprava je série koncertů, kterou pořádá český hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal. Na její letošní ročník pozval několik významných zahraničních umělců. Přijedou Angličan Bear Love, který hraje na největší gong na světě, americký indián Andrew Begay, hráč na indiánské flétny, a Australanka Rachel Shieldsová, aboriginská zpěvačka a vypravěčka.

Foto: Jiří Heller

Hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal

Článek

Výprava 2018 začala ve čtvrtek 16. srpna v klášteře v Sázavě. O den později se koncert uskuteční v klášterním kostele v Ostrově nad Ohří a pokračuje v sobotu 18. srpna na zámku Nebílovy, v neděli 19. srpna v barokní kapli v Pacově.

Série koncertů, při nichž u diváků dochází k pozoruhodným hudebním a emotivním zážitkům, vyvrcholí 14. září v pražském Hlaholu a o den později v Liberci.

„Letošní ročník má speciálního hosta, zpěvačku a vypravěčku, aboriginskou umělkyni Rachel Shieldsovou. Výprava tak letos propojuje nejen Evropu a Ameriku, ale i Austrálii,“ řekl Smeykal.

Ke koncertní sérii Výprava dodal: „Zabývám se hrou na didgeridoo již téměř tři dekády a na svých koncertních cestách jsem potkal mnoho inspirujících osobností, které jsem začal zvát jako své hudební hosty také do Čech. Výprava je projekt, jenž propojuje hudebníky se vztahem k akustické hudbě, k archaickým nástrojům a sakrálním či geomantickým místům Země.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám