Hlavní obsah

Rozdejte pistole ve školce. Borat novým pořadem pobouřil hlavně politiky

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavný komik Sacha Baron Cohen, představitel kultovních postaviček Borata nebo Bruna, vzbudil prudké emoce novým televizním pořadem Who is America?, který u nás vysílá HBO GO. Recenze má dobré i horší, ale nejvíce pobouřil americké politiky.

Ukázka z pořadu slavného komika Who is America?Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Magazín Variety se domnívá, že novinka je „bohatě komická stejně jako cokoliv, co Baron Cohen udělal od Borata“, a současně pořad „naléhavě rezonuje v naší době“.

Zatímco The Hollywood Reporter popsal pořad jako „občas zábavný“, Rollingstone se domnívá, že je „bezzubý“. Cohen prý používá stejné postupy jako v Ali G Show nebo v Boratovi, ale Amerika už není, co bývala, takže to ztrácí sílu. Dříve Cohen nasměroval lidi, aby říkali „věci, které se neříkají“, a fungovalo to skvěle. Jenže takové věci už v Trumpově Americe skoro neexistují.

„Nic není tabu, nic není ostuda,“ konstatuje Rollingstone. Když před lety Borat přiměl osazenstvo hospody v Americe zpívat „Hoď Žida do studny“, bylo to něco jiného.

„Příliš mnoho lidí by dnes nejen hrdě zpívalo o házení Židů do studny, oni by trvali na tom, že kdo proti tomu protestuje, je bigotní,“ dodal americký server.

Postižený veterán se nekonal

Americký kongresman Dana Rohrabacher, který se v pořadu objevil, si stěžuje, že se stal obětí „zvrhlého podvodu“. V pořadu to vypadá, jako by schvaloval, že se malým dětem mají dávat zbraně. V tiskovém prohlášení ale tvrdí, že to neschvaluje, a mluvil jen „široce o sebeobraně“.

Politička Sarah Palinová zase tvrdila, že ji Sacha Baron Cohen napálil, protože vystupoval v přestrojení jako postižený válečný veterán. Herec i samotná televize Showtime se proti tomu rezolutně ohradili.

„Baron Cohen nevystupoval jako postižený veterán a diváci po celé zemi, kteří se dívali na premiéru v neděli, to mohou dosvědčit,“ uvedla televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám