Hlavní obsah

Začíná Songfest.cz. V Hradci Králové bude vystupovat i Ráchel Skleničková

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 14. února začne v Hradci Králové první z koncertů interkulturního festivalu Songfest.cz. Druhá zastávka turné k nadcházejícímu roku Psa bude následovat další den, 15. února v Plzni, další 21. února v Jablonci nad Nisou a série vyvrcholí v pátek 23. února v Praze.

Foto: archív Songfest.cz

Ráchel SKleničková vystoupí na hradecké zastávce Songfestu.cz.

Článek

Na úvodním večeru se v divadle Drak v Hradci Králové představí nevidomá zpěvačka a klavíristka Ráchel Skleničková, která loni okouzlila mimo jiné publikum Pražského Jara. Spolu s ní vystoupí houslistka Anna Mlinariková.

Dramaturgyní, průvodkyní jednotlivých večerů i zpěvačkou je čínská umělkyně Feng-yűn Song, která do Čech přináší ryzí tradice nejen z rodné Číny a staví tak mosty mezi kulturami i lidmi.

„Nejdříve jsem o zpěvačce Feng-yűn Song slyšela v rádiu, kde vyprávěla mimo jiné o technice zpěvu. Zmínila jsem se o tom své sestře a ona mi koupila poukaz na její semináře. Na nich jsme zpívali, povídali si a ona nás potom pozvala na vánoční večírek. Tam jsme si padly do noty a Feng-yűn Song mě pozvala na další semináře a loni i na Songfest.cz jako hosta,“ řekla Novinkám.cz Ráchel Skleničková.

Feng-yűn Song založila Songfest.cz už v roce 2008 v rámci Feng-yűn Song o.s. a pod jejím vedením tak vstupuje do druhé dekády. Každý z večerů je jedinečný, neopakovatelný atmosférou i programem.

„Zajímá mě i duchovní život, který k nám Feng-yűn Song přináší. Je pro mě obohacením a poskytuje mi nový úhel pohledu. Myslím si, že to, co Číňani hlásají, je dost směrodatné. Dělají to nenásilnou formou a není to otázka náboženství, což je na tom pro mě to nejlepší,“ svěřila se Skleničková. „Je to ale můj názor, který nikomu nenutím.“

Reklama

Výběr článků

Načítám