Hlavní obsah

Tarantino je ten nejhorší, útočí feministky kvůli zmínce o Polanském

Novinky, Stanislav Dvořák

Quentin Tarantino se ocitl pod palbou kritiky kvůli 15 let starému interview, kde uvedl, že existuje rozdíl mezi znásilněním a stykem s nezletilou, kterého se dopustil Roman Polanski.

Foto: Profimedia.cz

Quentin Tarantino. Miláček Hollywoodu se mění ve veřejného nepřítele.

Článek

Jak jsme psali už před čtyřmi dny, dá se očekávat kampaň proti Quentinu Tarantinovi, který v připravovaném filmu o vrahovi Mansonovi používá Polanského jako důležitou postavu. [celá zpráva]

Přišlo to ještě rychleji, než se zdálo. Na internetu někdo šíří starý rozhovor, kde Tarantino uvedl, že to, co udělal Polanski v roce 1977, je nelegální a odsoudil ho. Dodal, že přesně vzato nešlo o znásilnění, protože nebylo použito násilí. To je ale podle amerických zákonů nepodstatné, pojem znásilnění chápou jinak. I samotný Polanski připustil, že šlo o sex s nezletilou, ale ne násilný.

„On neznásilnil třináctiletou holku... když užíváte slovo znásilnění, mluvíte o násilí,” snažil se vysvětlit Tarantino.

„Zmlátil bych každého, kdo by měl sex s mou třináctiletou dcerou, kdybych nějakou měl,” dodal.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek, Právo

Roman Polanski se prochází Barrandovskými kulisami z filmu Oliver Twist.

Interview teď znovu vytáhly aktivistky, které drobná právní poznámka rozlítila. Proti Tarantinovi se ozvala například Melissa Silversteinová, zakladatelka skupiny Women and Hollywood, která volá po “diverzitě a rovnosti”.

„To je příšerné, Quentin Tarantino je doslova ten nejhorší ze všech,“ uvedla.

„A to je to, proč se ženy a mladé ženy bojí vypovídat proti mužům, kteří je zneužívají,“ napsala moderátorka Julia Bradburyová.

Samotný Roman Polanski se už ke kauze nevyjadřuje. V roce 1977 odjel do Evropy z obavy před trestem. Americká justice neustále odmítá případ odložit, i když samotnou oběť už nezajímá a požádala soud, aby to nechal být.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám