Hlavní obsah

Vyjde deset neznámých nahrávek Jimiho Hendrixe

Novinky, Stanislav Dvořák

Server RollingStone oznámil, že vyjde deset dosud nevydaných tracků geniálního kytaristy Jimiho Hendrixe. Album se bude jmenovat Both Sides of the Sky.

Foto: Profimedia.cz

Jimi Hendrix

Článek

Deska má vyjít 9. března 2018 u Sony Legacy Recordings, a to v mnoha verzích. Fandové si mohou vybrat digitál, CD nebo luxusní double-vinyl. Album se 13 tracky shrnuje materiál z let 1968-1970 a uzavírá trilogii archívních desek, kterou tvoří Valleys of Neptune a People, Hell and Angels. Produkovali je Eddie Kramer, John McDermott a Hendrixova sestra Janie.

Většinu nahrávek natočila trojice známá jako Band of Gypsys - vedle Hendrixe v ní figurovali Billy Cox (basa) a Buddy Miles (bicí). Výjimečně se objevuje basák Noel Redding a bubeník Mitch Mitchell.

Mezi hosty najdeme třeba Stephena Stillse, bluesmana Johnnyho Wintera a saxofonistu a zpěváka Lonnieho Youngblooda. Stills spolupracoval např. na coververzi Woodstock a na písni $20 Fine, Winter na Things I Used to Do. Na výběrovce budou také skladby Mannish Boy, Lover Man, Hear My Train A Comin, Stepping Stone, Power Of Soul, Jungle, Georgia Blues či Cherokee Mist.

Jimi Hendrix by letos 27. listopadu oslavil 75. narozeniny. Zemřel však ve věku 27 let. Během své krátké kariéry se stal jedním z největších umělců všech dob.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyjde záznam Hendrixova koncertu

Fanoušci zesnulého amerického hudebníka Jimiho Hendrixe se dočkají nového CD a dokumentu. Novinky se budou zaměřovat na vystoupení kytaristy a zpěváka na...

Výběr článků

Načítám