Hlavní obsah

Magdalena Kožená vystoupí v Rudolfinu a podpoří děti

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavná pěvkyně Magdalena Kožená vystoupí 11. října v pražském Rudolfinu s renomovaným ansámblem Private Musicke Pierre Pitzla a souborem Compañia de Flamenco španělského tanečníka a choreografa Antonia El Pipy. Koncert pomůže Nadačnímu fondu Magdaleny Kožené, jehož cílem je podporovat základní umělecké školy.

Foto: Mathias Bothor

Magdalena Kožená

Článek

Kožená na koncertě spojí flamenco a barokní španělskou hudbu. Peníze ze vstupného půjdou hlavně na podporu projektu ZUŠ Open. Do prvního ročníku tohoto celostátního happeningu se zapojilo 355 základních uměleckých škol z 280 měst. Konalo se celkem tisíc koncertů, tanečních i divadelních představení a výstav, kterých se účastnilo přibližně 130 000 malých umělců.

Další ročník ZUŠ Open bude 24. května 2018. Školy se mohou na ZUŠ Open přihlásit do 20. listopadu 2017. Více informací a registrace jsou na www.zusopen.cz.

„Základní umělecké školy tvoří kořeny naší kulturnosti, naší lásky k umění. Ve světovém měřítku jsou zcela unikátním vzdělávacím systémem, který je třeba hýčkat, rozvíjet a podporovat,“ řekla Kožená.

Vstupenky na její koncert jsou v síti Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám