Hlavní obsah

Show must go on. Střihavka, Matuš či Horváth připravují poctu Queen

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínku na geniálního Freddieho Mercuryho a také na megakoncert The Freddie Mercury Tribute ve Wembley, kde vystupovaly před 25 lety největší světové hvězdy, chystají čeští zpěváci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kamil Střihavka

Článek

Celá série začne 8. dubna v Tipsport Aréně v Pardubicích a poté písně Queen zazní v Plzni 20. dubna, v Liberci 25 dubna, v Ostravě 27. dubna, v Praze 3. května a v Teplicích na otevření lázeňské sezony 27. května. Připravují se i další podzimní termíny.

Hudbu zajistí skupina Prague Queen (Stanislav Jelínek - kytara, Jan Jakubec - basa, Jiří Jirsa - bicí, Martin Otruba - klávesy, Jaroslav Břeský zpěv, Milan Chriss, Paya May, Vlasta Šafařík - sbory), s níž se na pódiu vystřídá mnoho zpěváků.

Foto: archív Vlasty Horvátha/Petr Pelucha

Vlasta Horváth pokřtí své nové album dnes večer v Praze.

Kamil Střihavka si připravil skladby Radio Gaga, Who Wants To Live Forever a Show Must Go On, Bohuš Matuš zazpívá A Kind of Magic, David Kraus I Want To Break Free, Great Pretender a I'm Going Slightly Mad, Vladimír Hron Don´t Stop Me Now, Friends Will Be Friends, Bohemian Rhapsody a Barcelonu (duet s operní pěvkyní Ivetou Aman), Honza Toužimský Tie Your Mother Down a Stone Cold Crazy, Vlasta Horváth Love Of My Life a Friends Will Be Friends a The Drops předvedou rozpustilý hit Fat Bottom Girls společně s Peterem Freestonem, bývalým osobním asistentem Freddieho Mercuryho.

Na památné akci ve Wembley si písničky Queen kdysi zazpívali Elton John, Metallica, Zucchero, Paul Young, Seal, Lisa Stansfield, Robert Plant, Annie Lennox, David Bowie, Axl Rose a George Michael.

Reklama

Výběr článků

Načítám