Hlavní obsah

Keira je na roztrhání. Natočí Louskáčka i drama z válečných trosek Hamburku

Keira Knightleyová, britská herečka známá z austenovských historických adaptací nebo Pirátů z Karibiku, se chystá na pohádkového Louskáčka. Drobounká herečka má ztvárnit vílu v disneyovské verzi tohoto starého příběhu.

Foto: Profimedia.cz

Keira Knightleyová

Článek

Louskáček je znám hlavně jako balet, jednalo se ale o pohádkový příběh, který se původně zrodil v hlavě vynikajícího německého spisovatele E.T.A. Hoffmanna. Podle něj vznikla později baletní pohádka s hudbou Petra Iljiče Čajkovského, která se po premiéře v Petrohradě roku 1892 proslavila po celém světě.

Film má režírovat Lasse Hallstrom pod názvem The Nutcracker and the Four Realms (Louskáček a čtyři říše) a vedle Knightleyové si zahrají i Morgan Freeman nebo v Americe velmi známá balerína Misty Copelandová. Ta je zajímavá i tím, že jde o první černošku, která se v mezinárodním měřítku proslavila baletem. Dnes je z ní velká celebrita.

Foto: Bontonfilm

Keira Knightleyová mezi dvěma psychiatry: Nebezpečná metoda.

Zatím není jasné, zda ve filmu bude tančit i Keira a zda bude vycházet spíše z literární předlohy nebo z baletu, který se od ní v detailech liší.

Současně se britská herečka připravuje i na historické drama Aftermath s Alexanderem Skarsgardem. Kolem projektu studia Fox Searchlight se motají velká jména, producentem by měl být Ridley Scott. Skarsgard se naposledy objevil v Tarzanovi a brzy ho uvidíme v seriálu Little Big Lies na HBO, což je projekt Reese Witherspoonové.

Aftermath bude příběh z Hamburku krátce po válce. Britský důstojník, jenž je pověřen správou zničeného města, tam se svou ženou bydlí u německého vdovce a jeho psychicky labilní dcery. Drama režiruje James Kent podle scénáře Anny Waterhousové a Joea Shrapnela.

Reklama

Výběr článků

Načítám