Hlavní obsah

Točí se film Muzzikanti. Pavel Kříž hraje stárnoucího rockera

Právo, kul, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V areálu Matice Slezské v Dolní Lomné, v nejvýchodnější části naší republiky, začali ve středu natáčet film Muzzikanti. Jeho režisérem je Dušan Rapoš, který se mimo jiné proslavil filmovou trilogií Fontána pre Zuzanu. Scénář napsal Petr Šiška.

Foto: Petarda Production

Pavel Kříž jako stárnoucí rocker Izzi při natáčení filmu Muzzikanti.

Článek

„Rozhodli jsme se natočit optimistický film, protože lidé v Těšínském Slezsku, kde se děj odehrává, svůj někdy těžký úděl snášejí s velkou dávkou hrdosti, optimismu a humoru. A samozřejmě jim pomáhá i vášnivá, melodická a energii vyzařující hudba, která je tomu kraji vlastní stejně jako krása žen a chlapské podání ruky, které má cenu větší než papírová smlouva. Spolupráce s Petrem Šiškou byla pro mě také veliká škola. Je to ten typ věčného kluka, který disponuje strhující energií a nadhledem. A jeho podání ruky má tu cenu, o které mluvím,“ řekl Právu a Novinkám režisér Rapoš před začátkem natáčení.

Foto: Petarda Production

Pavel Kříž v diskuzi s režisérem Dušanem Rapošem při natáčení v Dolní Lomné.

Stárnoucí rocker Izzi v podání Pavla Kříže žije ve filmovém příběhu se svou o poznání mladší přítelkyní Klárou, kterou ztvárnila polská herečka Michalina Olszańska (vytvořila mimo jiné hlavní roli ve filmu Já, Olga Hepnarová), poklidně v horách. Vše změní příjezd muzikantů z Prahy, které do jeho kempu doveze pohasínající hvězda pop music Majkl Boss (Martin Dejdar) s podporou producenta Schwartze (Maroš Kramár). Příběh plný lásek, dramat a emocí tak začíná.

Foto: Petarda Production

Martin Dejdar a Pavel Kříž budou ve filmu hrát klíčové postavy.

„Filmovou hudbu složil především Lešek Wronka, a musím říct, že to měl těžké. V tom kraji se totiž mísí řada stylů, gorolský folklór, rock, metal, pop, folk, dokonce něco jako etnošanson a další. Nevím, jak to udělal, ale složil hudbu, která je nejen výborná, ale i stylová. Jistě k tomu pomohla skutečnost, že z toho kraje pochází. On, Peter Cmorik, Roman Izaiáš a Miro Bazger, kteří se na muzice také podíleli, i textař Petr Šiška udělali obrovský kus práce. Jejich hudba je jiná než ta, kterou jsme zvyklí slýchat z filmů. Pro mě jako režiséra byla i velmi inspirativní,“ prozradil také režisér Rapoš.

Foto: Petarda Production

Ve filmu si zahraje i zpěvák Pavel Callta (uprostřed).

Dvacet autorských písní, které ve filmu zazní, budou zpívat Jaromír Nohavica, Marta Jandová, Peter Cmorik, Markéta Konvičková, Pavel Callta a další. Album s nimi vyjde už letos v listopadu. Premiéra filmu je naplánována na únor 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám