Hlavní obsah

Hvězdy nového cirkusu na Finale Analogu

Právo, rh

Divadelní prostor Jatka78 opět po roce završí sezónu projektem Analog. Od 19. do 21. července ožije holešovická scéna ojedinělým novocirkusovým kabaretem za účasti předních světových umělců. Sestava výrazných osobností se společnou energií se potkává výjimečně.

Foto: Jakub Jelen

Letošní Analog v prostoru Jatka 78 bude patřit projektu Finale.

Článek

Do Prahy se však po předchozím úspěchu vrací potřetí, letos půjde o velké Finale, na němž se sejdou akrobaté, tanečníci, žongléři i hudebníci.

„Neustálé stěhování po světě můžete vnímat různě, nás jako spojující linka napadla klasická papírová krabice na zabalení a převážení věcí,“ říkají zakladatelé a iniciátoři projektu Ethan Law a Florian Zumkehr, kteří se na Jatkách78 loni objevili mimo jiné i v inscenaci Family Cirku La Putyka.

„Představení bude opět o tom, jak složité, ale i krásné je být stále na cestách, mít život plný extrémů a vztahů na dálku, když musíte neustále překonávat osobní, státní i kulturní hranice. Je to představení o tom, jak se hraje na ulici, ale i v kasinu plném boháčů nebo na slavných baletních scénách. No a závěr, od toho stejně jako v předchozích letech čekáme obrovský večírek,“ připomíná Rostislav Novák, umělecký ředitel Jatek78 a principál Cirku La Putyka.

Na pódiu se během večera vystřídají Ethan Law (cyr wheel, floor acro), Florian Zumkehr (floor acro, hand stand, čínská tyč, zpěv), Bertan Canbeldek (žonglování, tanec), Manda Rydman (aerial ring, contortion), Rémi Martin (čínská tyč), Merlin Ettore (bicí), Lena Kilchitskaya (tanec) a Ena Soukou (zpěv). Loni i předloni si Analog pro publikum přichystal i několik personálních překvapení, červencová představení proto možná opět nabídnou i někoho (a něco) navíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám