Hlavní obsah

The Snuff na velké scéně festivalu Przystanek Woodstock

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůbec poprvé se na hlavní scéně velkého polského festivalu Przystanek Woodstock objeví česká kapela. Pražští The Snuff tento post získali ve výběrovém kole.

Foto: archív kapely

Pražští The Snuff vystoupí jako první česká kapela na festivalu Przystanek Woodstock.

Článek

„Před několika lety jsme se skrz soutěž Skutečná liga dostali k manažerovi Lukáši Fouskovi, jehož agentura nás zastupuje. Loni do ní přišel Marko Rybka, jenž má na starost management pro zahraničí. Měl vazby do Polska a říkal nám, že Przystanek Woodstock je jeden z nejlepších festivalů na světě a musíme na něm hrát. Jediná cesta byla přihlásit se do jejich výběrových koncertů a vyhrát. To se povedlo,“ řekl Právu kytarista The Snuff Tomáš Kučera.

Milión diváků

The Snuff chtěli hrát na velké festivalové scéně, proto se zúčastnili výběrového kola v Polsku. Na jednu z menších scén totiž proběhlo výběrové kolo v pražském Futuru.

Na festivalu, na který chodí až jeden milión diváků, nakonec The Snuff vystoupí na hlavním pódiu v pátek 15. července odpoledne. „Pečlivě se na koncert chystáme, vypracovali jsme si scénář a hodně zkoušíme. Protože bude světlo, nebudeme moci použít světelné nebo pyrotechnické efekty. Snažíme se ale vymyslet něco, co by na pódiu zaujalo. Je to pro nás důležitý koncert,“ uzavírá Kučera.

Przystanek Woodstock se uskuteční 14. až 16. července v polském Kostrzyně.

Jako hlavní hvězdy se na něm představí švédští The Hives, Finové Apocalyptica, mexičtí Molotov, italská Lacuna Coil, britští Bring Me The Horizon, američtí Living Colour a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám