Hlavní obsah

Přijíždí Paul McCartney, veze i písně Beatles

ČTK, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a skladatel Paul McCartney vystoupí ve čtvrtek večer v pražské O2 areně. Jeho koncert začne podle sdělení pořadatelů již ve dvacet hodin. Vchod do haly bude otevřený od 18.30 hodin.

Foto: ČTK

Paul McCartney vystoupí ve čtvrtek v Praze podruhé.

Článek

Dva dny před svými čtyřiasedmdesátými narozeninami nabídne McCartney mimo jiné písně z období svého působení v legendární kapele Beatles, z tvorby skupiny Wings, ze sólových alb i výsledek nedávné spolupráce s Rihannou a raperem Kanyem Westem.

Do Prahy zavítá v rámci turné One On One. Těsně před vystoupením absolvuje v zákulisí lekci češtiny s jazykovou lektorkou, aby mohl k publiku chvíli promlouvat v českém jazyce. Při koncertě využije nejmodernější audio a videotechniku, která podle pořadatelů zajistí dobrý zvukový zážitek z každého místa v hale. Nebudou chybět velkoplošné projekce, lasery a ohňostroje.

Na předchozích McCartneyho vystoupeních v rámci turné One On One zazněly i tři písně z desky New, jež vyšla v roce 2013, ukázka z alba jazzových standardů Kisses on the Bottom nebo skladba In Spite Of All The Danger z dob středoškolské kapely Quarrymen. McCartneyho doprovodí skupina v čele s klávesistou Paulem Wickensem, s nímž spolupracuje od konce 80. let. Kytaristé Rusty Anderson a Brian Ray a bubeník Abe Laboriel Jr. se přidali v roce 2001.

Občerstvení na přání zpěváka

V souladu se zájmem McCartneyho, aby fanoušci měli na koncertě širokou nabídku vegetariánské stravy, připravila O2 arena speciální menu. V klubovém a skyboxovém patře nabídne například restovaný tempeh se zeleninovým julienne, jasmínovou rýží, sečuánskou omáčkou, jarní cibulkou a chilli. Ve veřejném prvním patře vedle tradičních fastfoodových občerstvení rozbije svůj stan restaurace Plevel vyhlášená veganskou a tepelně neupravovanou kuchyní.

McCartney zahraje v Praze podruhé. První koncert se konal 6. června 2004 v netradičním prostředí koncertního Kolbenova parku. Vystoupení sledovalo na 50 tisíc diváků.

Minulý pátek se na trh dostala albová kompilace Pure McCartney. Mapuje veškeré sólové počiny hudebníka, od debutu z roku 1970 přes jeho nejúspěšnější období v osmdesátých letech až po coververzi songu My Valentine z roku 2012, píseň Hope For The Future z roku 2014, která byla určena pro potřeby jedné známé videohry, či loňský remix duetu Say Say Say, který kdysi natočil s Michaelem Jacksonem.

„Mě a můj tým spojila myšlenka, že bychom mohli udělat kolekci mých nahrávek. Neměli jsme v hlavě nic jiného, než aby pak ostatní bavilo to poslouchat,“ uvedl na adresu kompilace zpěvák. „Dali jsme hlavy dohromady a přišli jsme s různými seznamy z různých období mé kariéry.“

Reklama

Výběr článků

Načítám