Hlavní obsah

Filmové premiéry: Daleko od hlučícího davu, Slow West, Terminátor Genisys a Evangelium podle Brabence

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle slavné literární předlohy Thomase Hardyho natočil vynikající dánský režisér Thomas Vintenberg film Daleko od hlučícího davu. Rovněž v 19. století, ale za velikou louží, se odehrává western Slow West, ostrý jako sůl v ráně. Jedenatřicet let poté, co na Zem zavítal kyborg z budoucnosti a uchvátil milióny fanoušků na celém světě, se vrací: je tu Terminátor Genisys. Povídání novinářky Renaty Kalenské se členem Plastic People Vratislavem Brabencem tvoří základ filmu Evangelium podle Brabence.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 25. týden

Článek

Daleko od hlučícího davu

Trailer k filmu Daleko od hlučícího davuVideo: CinemArt

Ve viktoriánské Anglii v druhé polovině 19. století zdědí krásná, svéhlavá Bathsheba usedlost v panství Wessex. Z  venkovské dívky se promění v cílevědomou statkářku, což z ní dělá lákavou partii. Ona je však k mužům odmítavá, chce hospodařit samostatně a daří se jí to. Pak ale vstoupí do jejího života mladý, pohledný, sebevědomý muž, a překvapivě v ní probudí vášeň, která se nejen jí stane osudnou.

Daleko od hlučícího davu, USA 2015, romantické drama, 119 min., režie: Thomas Vintenberg, hrají: Carey Mulliganová, Matthias Schoenaerts, Tom Sturridge, Michael Sheen a další.

Slow West

Trailer k filmu Slow WestVideo: AČFK

Šestnáctiletý Jay přicestuje ze Skotska do amerického Colorada, aby pátral po ženě, kterou miluje. Společnost mu dělá placený průvodce Silas, který má i vlastní motivaci, proč s Jayem pátrá. Do toho se připlete chlap, který má se Silasem nevyřízené účty z minulosti. Jay se tak ocitá ve světě, kde je takřka nemožné určit, komu může člověk věřit.

Slow West, VB/ Nový Zéland 2015, western, 84 min., režie: John Maclean, hrají: Michael Fassbender, Kodi Smit-McPhee, Caren Pistoriusová, Ben Mendelsohn a další.

Terminátor Genisys

Trailer k filmu Terminator Genisys Video: CinemArt

Píše se rok 2029. Příznivci hnutí odporu se shromáždí a věří, že porazili Skynet. Vzápětí ale zjistí, že stroje vyvinuly a použily svou vlastní taktickou zbraň schopnou časového posunu a odeslaly Terminátora zpět v čase, aby zabil Johnovu matku Sarah Connorovou ještě předtím, než otěhotněla a porodila budoucího vůdce lidského odboje.

Terminátor Genisys, USA 2015, sci-fi,126 min., režie: Alan Taylor, hrají: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, jason Clarke, Jai Courtney a další.

Evangelium podle Brabence

Trailer k filmu Evangelium podle BrabenceVideo: Aerofilms

Kniha rozhovorů novinářky Renaty Kalenské se členem Plastic People Vratislavem Brabencem zachycovala nejen vzpomínky na undergroundovou éru, ale také autorčiny zážitky s touto svéráznou osobností. Na nich staví filmové pokračování publikace, pásmo nezávazného filozofování, sebeironických vtipů i poznámek o životě ptáků a přírodě.

Evangelium podle Brabence, Česko 2014, dokument, 90 min., režie: Miroslav Janek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám