Hlavní obsah

Michal Horáček je Na cestě na Proms

Právo, rh

Michal Horáček & hosté uvedou v rámci mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms koncertní recitál nazvaný Na cestě. Uskuteční se ve čtvrtek 9. července od 20 hodin v pražském Mercedes Foru.

Foto: Petr Horník, Právo

Skladatel Petr Hapka a textař Michal Horáček tvořili nerozlučnou tvůrčí dvojici. Na snímku s platinovým albem Kudykam v roce 2009.

Článek

Na koncertě zazní písně z tvůrčí dílny Michala Horáčka a Petra Hapky, včetně tří jejich společných a dosud nezveřejněných písní. Kromě toho tento projekt obsahuje i Horáčkovu sólovou tvorbu, především z cyklu Český kalendář, případně spolupráci s jinými partnery. Horáčkovy písně budou interpretovat hosté Ondřej Ruml, Lenka Nová, František Segrado a Ruth Horáčková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Básník, textař, esejista i producent Michal Horáček vystoupí na Prague Proms s recitálem Na cestě.

„Na Prague Proms se moc těším. Texty Michala Horáčka ráda poslouchám, ale i zpívám. Mají vždy atmosféru, svůj příběh, malebnost, pointu. Michal dokonale využívá možností češtiny,“ uvedla Lenka Nová, která vystoupí například ve skladbě Svatojánská noc i v dosud nezveřejněných písních z demosnímku z roku 1986. Posluchače provede koncertním recitálem sám Michal Horáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám