Hlavní obsah

Orci bude ten pravý režisér Star Treku, slibuje Simon Pegg

Novinky, Stanislav Dvořák

Scenárista Roberto Orci bude režírovat nový Star Trek 3. Přebírá jej od známějšího JJ Abramse, který se momentálně hodlá věnovat Hvězdným válkám.

Foto: Profimedia.cz

Roberto Orci

Článek

Herec Simon Pegg, který hraje ve Star Treku Scottyho, řekl, že Orci bude pro Star Trek ten pravý. Podle něj je „dobrý kamarád a je pevnou součástí startrekovské rodiny“. Mexičan Roberto Orci zatím nemá s režírováním velkorozpočtových produkcí žádné zkušenosti. Jako scenárista a koproducent se ale podílel na Transformers, Mission: Impossible III a Star Treku. K němu si také píše scénář.

”Jsem moc šťastný, že to dělá on, tak nějak to zůstává v rodině, nepřijde nikdo nový z venku,“ doplnil Pegg, který bude ve „trojce“ znovu hrát stejnou roli. „Byl s námi od prvního Star Treku, myslím v roce 2009, takže to perfektně vyhovuje, když teď nastoupí jako režisér, protože on to chápe... on z nás byl vždy největší Trekkie (fanoušek Star Treku), vždy chápal ten příběh nejlépe, takže je skvělé, že bude mít na starost psaní i režírování.“

Foto: Universal

Simon Pegg ve filmu U konce světa

JJ Abrams ale bude se Star Trekem 3 nepřímo pomáhat, protože film produkuje jeho společnost Bad Robot. „Nemyslím, že by byl JJ schopen se toho úplně vzdát, takový on prostě není,“ myslí si Pegg.

Abrams v těchto dnech točí Hvězdné války: Epizodu 7. O příběhu se téměř nic neví. Film vzniká ve studiích Disney, protože George Lucas jim prodal práva v roce 2012. Už dříve bylo potvrzeno, že se vrátí tři ikonické postavy a herci - Luke Skywalker (Mark Hamill), princezna Leia (Carrie Fisherová) a Han Solo (Harrison Ford).

Americký server TMZ zveřejnil neoficiálně několik fotek, které tvůrcům Hvězdných válek neudělaly radost. Simon Pegg uvedl, že lidé, kteří takové fotky dělají, jen bezohledně kazí radost z filmu ostatním.

Reklama

Výběr článků

Načítám