Hlavní obsah

Filmové premiéry: Parádně pokecal, Strážci galaxie, Očista: Anarchie, Lea a Darija

Právo, Vera Míšková

Prázdninový program zpestří komedie Parádně pokecal v níž debutující scenárista a režisér Tomáš Pavlíček zachycuje stereotypy chování současné mladé generace. Studio Marvel představuje ve filmu Strážci galaxie nový tým superhrdinů. Po loňské úspěšné Očistě je tu dvojka s podtitulem Anarchie. Film Lea a Darija je skutečný příběh o dětské soutěživosti na pozadí válečných událostí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 31. týden

Článek

Parádně pokecal

Trailer k filmu Parádně pokecalVideo: Aerofilms

Film zachycuje šest měsíců v životě Štěpána Procházky. Opět vyhozen ze školy, opět opuštěn přítelkyní, opouští Prahu a odjíždí s přáteli na chatu. Shodou zamotaných okolností se však ocitá v malém městě Sedmihoří, kde začíná pracovat jako operátor v call-centru. Zvrat nastává ve chvíli, kdy se v záplavě fádních telefonátů ozve hlas tajemné slečny Marie…

Parádně pokecal, ČR 2014, komedie, 75 min., režie: Tomáš Pavlíček, hrají: Vít Rohr, Jana Krausová, Václav Vydra, Matěj Ruppert, Aneta Krejčíková a další.

Strážci galaxie

Trailer k filmu Strážci GalaxieVideo: Falcon

Po sériích Iron Man, Thor, Captain America a Avengers jsou tu vesmírní Strážci galaxie: na dobrodruha Petera Quilla je vypsána odměna poté, co mocnému padouchovi Ronanovi, jenž kuje plány na zničení galaxie, ukradne před nosem tajemný orb. Aby Ronanovi unikl, spojí se Quill se čtveřicí hrdinů – po zuby ozbrojeným mývalem Rocketem, humanoidním stromem Grootem, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Film je uváděn v českém znění i s titulky.

Strážci galaxie, USA 2014, akční sci-fi, 122 min., režie: James Gunn, hrají: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper a další.

Očista: Anarchie

Trailer k filmu Očista: AnarchieVideo: CinemArt

Pokračování filmu o noci Očisty, v níž jsou povoleny všechny zločiny včetně těch nejtěžších. V tuto noc by se po ulicích pohyboval jenom sebevrah nebo člověk s neodolatelnou touhou zabíjet. Jedním z nich je po zuby ozbrojený chlap, který chce dočasnou beztrestnost využít k tomu, aby „potrestal“ opilého řidiče, jenž mu před časem přejel dítě…

Očista: Anarchie, USA 2014, thriller, 98 min., režie: James DeMonaco, hrají: Frank Grillo, Michael K. Williams, Zach Gilford, Kiele Sanchez a další.

Lea a Darija

Trailer k filmu Lea a DarijaVideo: Film Europe

Hvězdou Záhřebského dětského tanečního souboru v roce 1930 byla třináctiletá tanečnice Lea Deutsch. Talent ji přivedl až do Berlína, kde se dívky ucházely o filmové kontrakty. Když se ale v zemi rozmohl fašismus, byla Lea kvůli židovskému původu z divadla vykázána a nahradila ji Daria Gasteiger…

Lea a Darija, Chorvatsko 2011, drama, 101 min., režie: Branko Ivanda, hrají: Klara Naka, Tamy Zajeć, Zrinka Cvitesić a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám