Hlavní obsah

Rowlingová napíše fantasy scénář vycházející z Pottera

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spisovatelka J. K. Rowlingová se dala na filmové scénáře. Její první bude částečně vycházet z knížek o Harrym Potterovi a název zní Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Foto: ČTK

J. K. Rowlingová

Článek

Série filmů o Harrym Potterovi je považována za jednu z nejvýdělečnějších v celé filmové historii, takže bylo jen otázkou času, kdy producenti z Warner Bros. přemluví spisovatelku k dalším pokračováním. Ona se však slovu pokračování brání.

V novém filmu se objeví Newt Scamander, což je autor učebnice o fantastických zvířatech, kterou měl ve škole kouzelnický učeň Harry. Studio zatím nestanovilo  žádný termín premiéry.

„Warner Bros. přišli s návrhem proměnit Fantastic Beasts and Where to Find Them ve film. Připadalo mi to jako zábavná myšlenka, ale bylo pro mě těžké si představit Newta Scamandera, údajného autora knihy, stvořeného jiným spisovatelem,” uvedla Rowlingová pro BBC.

Chráním si svůj vesmír

„Protože žiju ve svém fiktivním vesmíru tak dlouho, chráním si ho a o Newtovi už toho hodně vím. Jak vědí skalní fanoušci Harryho Pottera, mám ho tak ráda, že jsem jeho vnuka Rolfa dokonce oženila s jednou z mých nejoblíbenějších potterovských postav, s Lunou Lovegoodovou.”

„Jak jsem návrh zvažovala, už to nabralo formu, kterou jsem nemohla odmítnout. A tak jsem skončila u toho, že navrhuju Warner Bros. moji vlastní představu filmu. Ačkoliv se to bude odehrávat ve společenství čarodějnic a kouzelníků, kde jsem strávila šťastných 17 let, není to prequel nebo pokračování Harryho Pottera, je to rozšíření kouzelnického světa. Vždy jsem říkala, že se k tomu světu vrátím, jen když mě ten nápad opravdu nadchne, a tohle je ono!”

Společnost Warner Bros. chce také distribuovat televizní adaptaci románu ze současnosti Prázdné místo. Bude se vysílat v roce 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám