Hlavní obsah

Bohdalová s Brzobohatým před kamerou České televize

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý, kteří v roce 1970 excelovali ve filmu Karla Kachyni Ucho, se po letech znovu setkají před kamerou České televize. Režisér Jiří Strach prolomil letitou šeptandu a nabídl někdejším životním partnerům spolupráci. K překvapení mnoha pesimistů souhlasili.

Článek

Začnou natáčet vtipný, poetický a místy až nekompromisně upřímný film s pracovním názvem Oldies but Goldies o starších lidech, kteří se ocitli v prazvláštním bezčasí.

Svižně a vtipně vypráví scenárista Marek Epstein téměř romantický příběh gymnaziálního profesora na penzi a někdejší herecké hvězdičky.

Foto: Petr Horník, Právo

Radoslav Bzobohatý

„Každý člověk potřebuje určitou motivaci, pocit smyslu, aby jeho život měl nějakou cenu. Ve stáří se tato základní hodnota hledá mnohem hůře než dřív. Otův čin spočívá ve splnění dávného snu o krásné herečce Janě. Dřív, dokud měl dost sil a ona byla mladá a krásná, neměl dost odvahy ji vyhledat. Jana nabízené gesto přijme, protože i ona se cítí být na konci. Prožijí spolu dva dny na útěku. Dva dny, které vrátí jejich životům ztracený smysl,“ přiblížil Epstein děj nového filmu.

Vedle Bohdalové (Jana) a Brzobohatého (Ota) oslovil režisér Strach i Jiřinu Jiráskovou a Ivana Trojana. Film by měl být hotov na jaře roku 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám