Hlavní obsah

V Praze smíchá ambient a trip-hop DJ Shadow, majitel 60 tisíc desek

Novinky, olk

Pražský klub Lucerna Music Bar v úterý 10. srpna ohluší DJ Shadow, který k nám podruhé přijíždí po osmi letech již se třemi studiovými alby, jenž bravurně kombinují trip-hop, hip-hop, ambientní elektroniku a nečekané chytlavé vokály. V Praze zahraje nové remixy i poslední desku The Outsider.

Článek

I když si Joshua Paul Davis říká DJ Shadow, až zase takový klasický DJ, jakého si každý představí, to není. Kdo byl před osmi lety na českém festivalu Creamfields, mohl vidět jak DJ Shadow přitahoval svým vystoupením posluchače z okolí jiných scén jako magnet. Zasloužila se o to nejen výborně zpracovaná projekce propojený se stylem hraní, ale především na DJe nečekaně chytlavý zvuk.

Osmatřicetiletý americký skladatel, producent a muzikant začal skládat v roce 1989 a od té doby nashromáždil neuvěřitelných více jak 60 000 vinylů. Do podvědomí se dostal jak svým super rychlým mixováním nezvyklých žánrů i jistou neuhlazeností, tak svým prvním albem Endtroducing..... z roku 1996, které onehdy představil i v České republice. Přidal tehdy i několik novinek z alba The Private Press, které vyšlo v červnu 2002.

Zatím posledním plnohodnotným studiovým albem se stal The Outsider z roku 2006. Novinkou však je remixovaná kompilace The DJ Shadow Remix Project z letošního července, kterou zahájil své evropské turné.

Kdo by si rád poslech balady jako Organ Donor, bravurní árii Midnight in a Perfect World, dramatickou Building Steam With A Grain Of Salt nebo třeba již legendární Six Days, má možnost v úterý 10. srpna v klubu Lucerna Music Bar v Praze od 21 hodin.

Ukázky z tvorby DJ Shadow najdete zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám